Minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen).
Volledig scherm
PREMIUM
Minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen). © Photo News/ANP

Wordt het sociaal tarief uitgebreid naar de lagere middenklasse? En hoe gaan ze de overwinsten van bedrijven belasten? Uw vragen over het Overlegcomité Energie beantwoord

Het Overlegcomité met de verschillende regeringen van ons land heeft zich vandaag gebogen over de energiecrisis. Maar ook bij deze nieuwe maatregelen rijzen tal van vragen. Honderden twijfelgevallen stuurden onze lezers in, wij zochten een antwoord.

199 reacties

 • Stefaan Leonaer

  3 maanden geleden
  Iedereen wordt hier nogal gemakkelijk in hokjes geplaatst. Precies of alle gepensioneerden sukkelaars zijn. Al wie aan de overheid gewerkt heeft (ministerie, politie, onderwijs en noem maar op) eeft een pensioen van meer dan 2000€. En ik ken ook mensen met een klein pensioentje, maar die bv 5 appartementen verhuren. Niet alles is zo zwart/wit.
 • Magda De Munck

  3 maanden geleden
  Terug het oude liedje, belasten, belasten, belasten, en zelf hebben ze allemaal een gat in hun handen.
 • Ronny Ooijen

  3 maanden geleden
  Vincent Henry, als 15% BTW verlaging in uw ogen niets is, hoop ik dat u alles 15% duurder moet betalen dan iemand anders. Want in uw ogen is dat toch niets! Heeft u die 100 euro verwarmingspremie al teruggestort? Geef de pompbediende gerust 17,5 cent per liter brandstof fooi. U wil niets van Vivaldi? Goed, maar profiteer er dan ook niet van.
 • John Stahl

  3 maanden geleden
  Europa wil olie enkel nog kopen aan de lagere prijs die ze zelf bepalen. Rusland heeft daarop gezegd dat ze enkel nog zullen verkopen aan landen en bedrijven die de marktprijs willen geven. Verwacht dus nog meer miserie.
 • dimitri dhondt

  3 maanden geleden
  we zijn op het punt gekomen dat men eigenlijk moet betalen om te werken. Met de verplaatsing vergoeding komen de meeste mensen al een tijdje niet meer toe om hun weg werk verkeer te betalen. nu gaan ze de mensen weer meer van thuis doen werken. En als werknemer draag je zelf de extra kosten voor de elektriciteit en de verwarmingskosten die je niet hebt als je op kantoor bent!