Illustratiebeeld. De kans is groot dat bezoekers van een woonzorgcentrum voortaan hun coronapaspoort zullen moeten tonen.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. De kans is groot dat bezoekers van een woonzorgcentrum voortaan hun coronapaspoort zullen moeten tonen. © Tessa Kraan

Wordt een coronapaspoort verplicht voor bezoekers van ziekenhuizen en woonzorgcentra?

De Vlaamse regering buigt zich vandaag over de vraag of bezoekers van woonzorgcentra en ziekenhuizen verplicht moeten worden om hun coronapas aan de ingang te tonen. Wat er beslist wordt, krijgen we wellicht pas maandag te horen. Frank Vermassen, hoofdarts van het UZ Gent, noemt het alvast een inefficiënte maatregel: “Ook gevaccineerden kunnen andere mensen besmetten.”

11 reacties

 • Wesley Kenis

  4 weken geleden
  Ongelooflijk hoeveel nog altijd denken dat een papiertje meer bescherming bied dan een test...
 • Wesley Kenis

  4 weken geleden
  In 18 maanden is er geen enkele politieker of rijke luis overleden aan corona...toeval zeker!!!! Blijf vooral dromen dat de prikje voor de "volksgezondheid" waren!!
 • Rony De geest

  4 weken geleden
  ik vind zeker voor de zorg want in de woon en zorg huizen daar zijn mensen van alle leeftijden ;in sommige zijn er leeftijden van boven de 100j.
 • Kceetje Cleymans

  4 weken geleden
  Franky Vercammen... wzc hebben nog altijd regelmatig test ook bij gevaccineerd personeel
 • Frans Peeters

  4 weken geleden
  Dit heeft niets te maken met gezondheid maar met een controle maatschappij
 1. Minister Verlinden (CD&V) vraagt om strenger op te treden bij geweld in en rond voetbalstadions

  Minister Verlinden (CD&V) vraagt om strenger op te treden bij geweld in en rond voetbalsta­di­ons

  Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) heeft de politie gevraagd strenger op te treden tegen iedere vorm van geweld. Dat meldt ze na het overleg dat ze vrijdag had met de Voetbalbond en de Pro League. Dat overleg kwam er onder meer nadat een supporter van Manchester City zwaargewond raakte na afloop van de Europese match, dinsdag, tegen Club Brugge. Pro League en Voetbalbond werken een actieplan uit, en er komt een mediacampagne om supporters op te roepen de matchen in “de beste en veiligste omstandigheden te laten verlopen”.
 2. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?