Minister Vincent Van Quickenborne onderzoekt een busje naar verstopplaatsen waar drugs en wapens in gesmokkeld kunnen worden.
Volledig scherm
PREMIUM
Minister Vincent Van Quickenborne onderzoekt een busje naar verstopplaatsen waar drugs en wapens in gesmokkeld kunnen worden. © Marc De Roeck / BELGA

Worden bommen voor Oekraïne ingezet in de Antwerpse drugsoorlog?

De speeltijd is voorbij: in de plaats van vuurwerkbommen gebruiken drugsbendes steeds vaker zwaardere explosieven bij nachtelijke aanslagen. Dat bevestigt ook minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld). Het is nog wachten op het DOVO-rapport om na te gaan welk materiaal precies is gebruikt bij de jongste incidenten. “Ik sluit niet uit dat wapentuig dat voor Oekraïne was bedoeld plots in Antwerpen opduikt”, zegt criminoloog Jelle Janssens (UGent).

25 reacties

 • Luc Heyndrickx

  2 maanden geleden
  De wever heeft toch de war on drugs verklaard maar er komt niet veel van in huis net zoals jan jambom molenhoek ging opruimen veel bla bla maar weinig daden zo kennen we nva
 • willy staes

  2 maanden geleden
  het is dweilen met de kraan open , in de VS vecht men reeds vele jaren tegen die Kartels doch het wordt alleen maar erger en erger , Zonder gebruikers geen drugs .
 • Gerard Braeckmans

  2 maanden geleden
  "De speeltijd is voorbij". Zo bekijkt men dus die ganse toestand!
 • Maurice Van der Leene

  2 maanden geleden
  Bat De Wever gaat alles oplossen! 🙄 Sinterklaas is wel de 6e December he? Dit alles is niet meer op te lossen daar jullie alles te ver hebben laten escaleren blijkbaar uit schrik voor reprecailes vandaar dat we nu meer criminelen en gangsters hebben dan politie en soldaten 🙄Hadden jullie mischien minder flits controles gehouden en jullie tijd meer met de criminelen bezig gehouden dan zou het mischien een verschil kunnen uitmaken hebben? 🤔 Maar nu vergeet het!
 • Eveline Van den Hout

  2 maanden geleden
  En maar wapens geven aan Oekraïne die nu tegen ons gebruikt worden. Hebben wij nog wel wapens om ons zelf te verdedigen ?