Liesbet Stevens, adjunct-directrice van het Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen.
Volledig scherm
Liesbet Stevens, adjunct-directrice van het Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen. © Printscreen video VTM Nieuws

Woordvoerster van slachtoffers Liesbet Stevens: “We wilden jacht naar hun identiteit in zaak Bart De Pauw vermijden”

De negen slachtoffers in de zaak Bart De Pauw zijn vandaag - eerder dan voorzien- uit de anonimiteit getreden na een perslek. Hun namen zouden bij de volgende zitting - gepland voor volgende week - sowieso bekendgemaakt worden. “We wilden vermijden dat er een jacht zou ontstaan naar de identiteit van de slachtoffers”. Dat zegt Liesbet Stevens, woordvoerster van de slachtoffers en adjunct-directrice van het Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen en de woordvoerster van de slachtoffers in een gesprek met VTM NIEUWS.

10 reacties

 • DIRK VAN DESSEL

  2 weken geleden
  Wat een verkwisting van ons belastinggeld om dergelijk organisatie te subsidiëren !
 • nina deyrne

  2 weken geleden
  Stop met jullie mening te geven over iets waar je de feiten niet van weet. Niet in de ene richting maar ook niet in de andere. Zulke meningen doen meer kwaad dan goed.
 • Stevie Peeters

  2 weken geleden
  Sterkte dames!!
 • François THIJS

  2 weken geleden
  Ik vind altijd dat je voorzichtig moet zijn met klachten over wat men in het Antwerps 'pallepoten' noemt. Er zijn altijd twee klokjes. En men is inderdaad onschuldig tot het tegendeel bewezen is. Maar als er negen vrouwen in deze affaire uit de schaduw treden, kan je dit hele gedoe toch nog moeilijk afdoen als enkele fait divers. De anderen zijn wellicht niet zo bekend, maar Maaike Cafmeyer is mijn inziens toch een evenwichtige vrouw, die zoiets toch niet uit haar nek gaat staan kletsen.
 • Luc Van Mechelen

  2 weken geleden
  Sterkte Bart!
 1. Hilde Van Mieghem na het interview met echtgenote Bart De Pauw: “Als zij haar eigen blinde vlek nog groter wil maken, moet ze dat vooral doen”
  PREMIUM
  Showbizz

  Hilde Van Mieghem na het interview met echtgenote Bart De Pauw: “Als zij haar eigen blinde vlek nog groter wil maken, moet ze dat vooral doen”

  In de drie jaar sinds Bart De Pauw (52) van het toneel verdween, hulde zijn vrouw Inès De Vos (50) zich in stilzwijgen. Tot ze een interview gaf. Daarin neemt ze vooral twee mensen op de korrel: de voormalige VRT-baas Paul Lembrechts (63) en Hilde Van Mieghem (62). “Wat wil je dat ik zeg op zoveel domheid”, bijt de actrice nu van zich af. “Ik vind het zeer erg dat ze haar kinderen hierbij sleurt. Dat is gewoon níet oké.”
 1. Wat als de vonk uit de relatie is? Dina Tersago geeft tips Missie Callcenter

  Wat als de vonk uit de relatie is? Dina Tersago geeft tips

 2. Britse vader: "Als je mogelijk afscheid moet nemen van je partner én je baby, dan stort je wereld in"
  Play

  Britse vader: "Als je mogelijk afscheid moet nemen van je partner én je baby, dan stort je wereld in"