Jongeren tijdens La Boum in het Ter Kamerenbos in Brussel.
Volledig scherm
PREMIUM
Jongeren tijdens La Boum in het Ter Kamerenbos in Brussel. © Getty Images

Woordvoerder 'La Boum 2': “Als iemand beslist dat hij liever sterft aan Covid dan aan eenzaamheid: waarom zou dat niet mogen?”

De woordvoerder van het team achter La Boum 2 is dinsdag urenlang verhoord door de politie. Speurders verdenken hem van het oprichten van een privémilitie en aanzetten tot geweld. De man, die intussen weer op vrije voeten is, voelt zich niet aangesproken door die beschuldigingen: “Ik organiseer helemaal niets.”

153 reacties

 • Wilm VanRoy

  2 maanden geleden
  Moet niet alles wat georganiseerd wil worden aangevraagd worden? Zijn er dan geen gegevens van de organisator bekend? Niet aangevraagd/ geweigerd dikke boete en overtredingen. iedereen ter plaatse mega boete opleggen. Zelfs de ouders aanspreken dat ze mogen bijdragen voor het evt onozele gedrag van hun kinderen (ook al zijn ze meerderjarig). Soms vraag ik mij echt af of de regels en wetten altijd in 1 richting draaien en niet voor iedereen blijkt te gelden.
 • Tine Dem

  2 maanden geleden
  Wat zijn dat voor onnozelaars. Heeft Covid hun hersenen aangetast ?
 • Michel Philippe

  5 maanden geleden
  Gans die zaak is te herleiden tot egoïsme. Het wordt stilaan glashelder dat het risico op ziekte door corona toeneemt met de ouderdom. Dus doe maar uw goesting. Dat ze ondertussen zorgen voor de verspreiding van het virus bij kwetsbaarder mensen dan zij zelf zal hen een zorg zijn. Grote verwende egoïsten.
 • rafaela Leconte

  5 maanden geleden
  Als iemand beslist om aan corona te sterven, gaat die persoon dan ook zijn medische kosten betalen of moet de ziekteverzekering en hospitalisatieverzekering de kosten betalen?? Je kan toch niet verlangen dat de maatschappij voor deze kosten moet opdraaien??
 • rik casteleyn

  5 maanden geleden
  Hoeveel geld heeft de organisator gekregen van de regering om geen evenement meer in te richten . Een grote premie om voor geen onrust meer te zorgen ! Zo lost de Brusselse regering dat op .
 1. Agressie op Manchester City-fan: Slachtoffer en familie stellen zich burgerlijke partij tegen 5 verdachten

  Agressie op Manchester City-fan: Slachtof­fer en familie stellen zich burgerlij­ke partij tegen 5 verdachten

  De 63-jarige fan van Manchester City die het slachtoffer werd van agressie op de parking langs de E40 in Drongen, stelt zich met zijn echtgenote en twee kinderen burgerlijke partij tegen de vijf verdachten. “Guido De Pauw werd niet alleen enorm zwaar toegetakeld, maar werd nadien voor dood achtergelaten. Hij is nu ietwat aan de beterhand en kan beginnen aan een wellicht lange revalidatie”, zegt zijn advocaat Thomas Gillis.
 2. HET DEBAT. Zijn mondmaskerplicht in winkels en coronapas in horeca en fitnesscentra een goede zaak? Dit is jullie mening
  16

  HET DEBAT. Zijn mondmasker­plicht in winkels en coronapas in horeca en fitnesscen­tra een goede zaak? Dit is jullie mening

  Mondmaskers in zowat alle publieke binnenruimtes, een bredere toepassing van de coronapas en meer telewerk moeten de coronagolf terugdringen. Dat heeft het Overlegcomité gisteren beslist. Wat denk jij? Zijn de mondmaskerplicht in winkels en de coronapas in horeca en fitnesscentra in Vlaanderen een goede zaak? Eerder vandaag lieten we enkele experts aan het woord. Nu is het jullie beurt.