Jeroen Denaeghel, woordvoerder bij Agentschap voor Natuur en Bos.
Volledig scherm
Jeroen Denaeghel, woordvoerder bij Agentschap voor Natuur en Bos. © Ronny De Coster

Woordvoerder Agentschap voor Natuur en Bos krijgt doodsbedreigingen: “Verkeerde informatie over wolf voedt angstpsychose”

Jeroen Denaeghel, woordvoerder van het Agentschap voor Natuur en Bos, krijgt doodsbedreigingen, zo vertelde hij bij Radio 2. 

30 reacties

 • jan boden

  1 maand geleden
  De mens heeft meer te vrezen van de honden dan van de wolven, bekijk het aantal bijtincidenten maar.
 • victor vandesande

  1 maand geleden
  Wolven zijn prachtige dieren , maar in het dichtbevolkte vlaanderen is er geen plaats meer voor. Het experiment om wolven terug te plaatsen is erg goed gelukt in Yellowstone, maat dat is een gigantisch gebied. Dit kan niet in Vlaanderen. Zelfs de ardennen zijn nipt.
 • Kurt Cuppens

  1 maand geleden
  De wolf is een heel mooi dier. Dat nuttig is voor de natuur waar er ook plaats is. Eens deze geen plaats heeft en uitspraken van de natuurmens. Hij jaagt enkel op klein wild en op schapen. Oei nu ook een koe. Oeps nu een paardje. We hebben ons vergist. Op dit moment dood hij niets. Dit is misschien ook omdat hij nu voedsel aangereikt krijgt. Om even niet negatief in de media te komen. Maar dat is men natuurlijk vergeten te zeggen.
 • Jules Vismale

  1 maand geleden
  Ik vind het eveneens onbegrijpelijk dat er nog steeds mensen hier rondlopen die menen dat het sprookje van Roodkapje echt gebeurd zou zijn! Als die wolven echter in België door nijlpaarden, kafferbuffels en elanden werden vervangen dan zouden ouders met kinderen vast daar naartoe zijn gelopen om deze "lieve" dieren te gaan aaien terwijl deze planteneters juist veel agressiever van aard zijn en zij jaarlijks veel meer mensen ombrengen dan een paar wolven!
 • Evan De Jongh

  1 maand geleden
  En dan die angst dat de wolven kinderen gaan opeten, die hebben teveel Roodkapje gelezen. Wat ga je zeggen als iemand in het bos in een wolfijzer trapt of een klein kind wordt neergeschoten want er bewoog iets in de struiken en ze dachten dat het een wolf was. Vergiftigd voedsel leggen en dan iemand zijn hond dit opeten en sterven. Denk eers eens na voor je van uw oren maakt.