Grazia Orlando, en rusthuis Clos Bizet, waar ze op 23 augustus met overgesneden keel in bed werd aangetroffen.
Volledig scherm
PREMIUM
Grazia Orlando, en rusthuis Clos Bizet, waar ze op 23 augustus met overgesneden keel in bed werd aangetroffen. © Xavier Piron / Photonews - Marc Baert

Woonzorgcentrum waar moord gebeurde al drie jaar op zwarte lijst Zorg en Gezondheid: groezelige lakens, een week lang kropsla en niet in elke kamer een noodsignaal

Clos Bizet, het woonzorgcentrum in Anderlecht waar eind augustus de 84-jarige Grazia Orlando werd vermoord, staat al drie jaar op een zwarte lijst van Zorg en Gezondheid. Het rusthuis is één van de elf instellingen waarop de Vlaamse overheid ‘verhoogd toezicht’ houdt, omdat ze het er niet nauw nemen met voorschriften. Bij de laatste inspectie van het ‘luxueuze’ wzc stond in het rapport: “De infrastructuur garandeert onvoldoende de veiligheid van de bewoners.” Een verhaal van vuile kastjes, ontbrekende noodsignalen én een CEO die zichzelf lacherig omschrijft als een “shitty manager”.

 1. 
Deze persoonlijkheidstesten worden het vaakst afgenomen bij sollicitaties (en zo bereid je je voor)
  Jobat.be

  Deze persoon­lijk­heids­tes­ten worden het vaakst afgenomen bij sollicita­ties (en zo bereid je je voor)

  Solliciteren is zo al behoorlijk zenuwslopend. Als je dan nog een vragenlijst voor je neus krijgt met stellingen over je persoonlijkheid, of rijtjes vreemde tekens met de opdracht om ze verder aan te vullen, wordt het wel heel moeilijk om je aanwervingskansen in te schatten. Waarom gebruiken recruiters zulke testen? En hoe bereid je je erop voor? Jobat.be vroeg het aan arbeidspsychologe Anke Van Canneyt.
 2. HET DEBAT. Moet er ingegrepen worden nu coronacijfers stijgen? Dit is jullie mening

  HET DEBAT. Moet er ingegrepen worden nu coronacij­fers stijgen? Dit is jullie mening

  De coronacijfers stijgen opnieuw. Voor het eerst sinds begin mei is het aantal bevestigde besmettingen boven 3.000 gestegen. Er liggen nu meer dan 900 coronapatiënten in de ziekenhuizen, 23 procent meer in vergelijking met een week geleden. Volgens biostatisticus Geert Molenberghs (UHasselt, KU Leuven) moet er ingegrepen worden. Wat denk jij? Moeten er maatregelen genomen worden nu de coronacijfers stijgen? Eerder vandaag kwamen experts en politici aan bod. Nu is het jullie beurt.