Personeel van een rusthuis in Chatelet, in de provincie Henegouwen, wordt getest op Covid-19.
Volledig scherm
Personeel van een rusthuis in Chatelet, in de provincie Henegouwen, wordt getest op Covid-19. © Photo News

Woonzorgcentra testen op eigen houtje bewoners en personeel: “Niemand weet hoe erg het is”

Omdat de testen van de overheid uitblijven, zijn tal van woonzorgcentra (wzc's) op eigen initiatief begonnen met het testen van bewoners en personeel. Iedereen. "We hebben geen nood aan steekproeven. Collectief testen is geen vrijblijvende vraag, maar een dringende eis", klinkt het in Het Nieuwsblad.

25 reacties

 • Chris Hom

  10 maanden geleden
  Het nalaten van iedereen te testen in deze crisistijd zorgt voor angst en onzekerheid bij de bevolking. Hier schiet de regering schromelijk te kort want ook al hou je sociale afstand dan nog komt het moment dat je terug het "normale" leven hervat en dàn is het belangrijk om te weten of je immuun bent of alsnog kan besmet worden want het virus zal sluimerend aanwezig blijven.
 • Sven Stolk

  10 maanden geleden
  De rampen zitten niet in het ziekenhuis waar alles geregistreerd wordt maar wel bij de gerespecteerde hoogbejaarden waar die mensen vol angst aftellen wanneer het aan hun is omdat daar te weinig veiligheid is. Idem voor hun zorgmensen die elks een gezin hebben.. de vraag moet zijn of mensen met Corona in een zorghuis nog naar het ziekenhuis voor hulp worden gebracht? Moeten je ouders maar zijn. Ik ben ze al jong kwijtgeraakt en begrijp bezorgdheid van hun kinderen. Ziekenhuis prio 1 is nu. Ok?
 • Moehmena Rahous

  10 maanden geleden
  Wraakroepend misdadig van onze overheid om ouderen in woon- zorg centra te laten behandelen, door ongemaskerde niet zieke, maar wel besmette verpleegkundigen (zonder symptomen)! De overheid laat deze zwakkeren daar in kritieke toestand sterven. Zo blijven ze uit de Intensieve Zorgen statistiek. Belgie is op goede weg volgens Marc Van Ranst... Onze regering faalt door geen mensenlevens reddende mondmaskers te (laten) produceren, al meer dan 1 maand na de 1ste Belgische corona-besmetting.
 • Kristof Degros

  10 maanden geleden
  @Jan lambet .. de beste minister ? China bouwt geen hospitalen dat de hele wereld kan zien voor een griepje. Dan had je iedereen die zonodig op skivakantie moest 3 weken verplicht thuis kunnen zetten. Grenzen toegesmeten en scholen toe na de krokus. Dan had het al een pak minder geweest. En meteen iedereen in lockdown na de krokus. Dan had het een serieus pak minder geweest. Drastisch: ja. Effectief: een pak beter dan nu. En een goeie minister had in Januari maskers en materiaal gekocht
 • Paul Vanwetswinkel

  10 maanden geleden
  Lijkt me een stekelige test zo diep in de neus , voel je dat sterk ?
 1. Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama
  Play

  Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama

 2. Een 300 jaar oude eik verplaatsen door een stad? Dat doe je zo
  Play

  Een 300 jaar oude eik verplaat­sen door een stad? Dat doe je zo