Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © thinkstock

Woningpas biedt voortaan ook informatie over energie- en waterhuishouding van woning

Woningpas, de online toepassing van de Vlaamse overheid waar je alle relevante informatie over je woning kunt bundelen, biedt voortaan nog meer informatie. Je zult er nu ook informatie terugvinden over je aangemelde zonnepanelen, je energiemeter(s) en het jaarlijkse verbruik voor gas en elektriciteit. Daarnaast is de informatie over de watervoorzieningen en rioleringen uitgebreid.

 1. Gemachtigd opzichter Gunter weigert boete te betalen die hij tijdens werkuren kreeg: “De gemeente betaalt, of ik stop met werken”
  PREMIUM

  Gemachtigd opzichter Gunter weigert boete te betalen die hij tijdens werkuren kreeg: “De gemeente betaalt, of ik stop met werken”

  Gemachtigd opzichter Gunter Bal uit Willebroek stopt op 1 april met zijn vrijwilligerswerk, als de gemeente Willebroek zijn parkeerretributie van 25 euro niet betaalt. “Het parkeerbedrijf slingerde mij op de bon in de Schoolweg, terwijl ik toezicht hield op de wekelijkse markt. Ik werk aan 4,10 euro per uur, dus ga dit geld niét zelf ophoesten.” Burgemeester Eddy Bevers (N-VA) is op de hoogte van het incident, en neemt een duidelijk standpunt in.
  Willebroek
 2. Rapport-Mussche volstaat om ‘golden boy’ aan de kant te schuiven: wat weten we over ontslag Plopsa-CEO Steve Van den Kerkhof?

  Rap­port-Mus­sche volstaat om ‘golden boy’ aan de kant te schuiven: wat weten we over ontslag Plop­sa-CEO Steve Van den Kerkhof?

  Studio 100 schuift Steve Van den Kerkhof (48) aan de kant als CEO van Plopsa, één maand na getuigenissen over een toxische werkcultuur en grensoverschrijdend gedrag. Het personeel van de pretparkengroep krijgt dat nieuws vandaag te horen, maar het lekte al uit. Er zou bovendien nog een ontslag van iemand uit de Plopsa-top in de lucht hangen, klinkt het bij een goedingelichte bron. Van den Kerkhof zelf ontkent dat er een akkoord is over zijn ontslag.
 3. Digitale gebouwenpas brengt kwaliteit van Vlaamse woningen in beeld

  Digitale gebouwen­pas brengt kwaliteit van Vlaamse woningen in beeld

  Na de invoering van de woningpas in 2018, lanceert de Vlaamse regering nu ook een gebouwenpas. Dat digitale paspoort moet de informatie bundelen over elk gebouw, elke bouwgrond en elke omgeving rond iemands eigendom. De online tool zal ook aanbevelingen doen om de energieprestatie van het gebouw of de eigendom te verbeteren. Dat hebben Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) en Vlaams minister van Wonen Matthias Diependaele (N-VA) vandaag bekendgemaakt.