Archiefbeeld.
Volledig scherm
Archiefbeeld. © thinkstock

Wolvin Naya neerschieten? Celstraf loopt op tot vijf jaar

Wolvin Naya blijft maar beter in de Limburgse bossen rondcrossen. Want 50 kilometer verderop, aan de andere kant van de taalgrens lijkt de gastvrijheid net iets minder groot. "Als ze in de buurt van mijn schapen komt, zal ik niet twijfelen en haar doodschieten", snoeft een Waalse landbouwer. Hij riskeert daarvoor zware straffen, al zijn die in Wallonië opvallend lichter dan in Vlaanderen.

71 reacties

 • ingrid mertens

  5 jaar geleden
  Als de jagers niet alles zouden afschieten, Zoals nu het geval is, zouden wolven genoeg eten hebben ......!!!! Respect voor deze prachtige dieren!!!!!
 • ingrid mertens

  5 jaar geleden
  Levenslang opsluiten is voor mij ok!! De jagers zullen haar... vrees ik niet lang laten leven...... De meesten onder hen schieten om te schieten, zonder rekening te houden met de natuur!!!!
 • Marcel Vanalderweireldt

  5 jaar geleden
  5 jaar... waarom niet levenslang? Het is moord met voorbedachte rade op een leven wezen, waarvan de soort dat bovendien met uitsterven bedreigd is.
 • Han Johnny

  5 jaar geleden
  Het zou eigenlijk gelijkgesteld moeten worden aan moord. De maximumstraf is nog te weinig.
 • Francois Peters

  5 jaar geleden
  Ik vraag mij af waar de groene jongens mee bezig zijn eerst was er de vos toen de buizerd daarna de steenmarter nu dan de wolf al deze predatoren moeten leven van haas, fazant, konijn ,al eens rond gekeken hoeveel van dat kleinwild er nog leeft, precies veel te weinig daarom dat mensen geen pluimvee meer in leven kunnen houden bovengenoemde beesten komen het wel weghalen een vos in uw konijnen hok gaat nog wel maar een wolf tegen komen in datzelfde hok ?
 1. “Het is belangrijk om een lichte helling te voorzien voor de afwatering": alles wat je moet weten over de plaatsing van een terras
  Livios

  “Het is belangrijk om een lichte helling te voorzien voor de afwatering": alles wat je moet weten over de plaatsing van een terras

  Een terras plaatsen doe je beter niet in de winter. Negatieve temperaturen kunnen dan immers roet in het eten gooien. De lente ligt gelukkig om de hoek: hét moment dus om na te denken over deze verbinding tussen je woning en je tuin. Maar waar moet je zoal rekening mee houden bij het aanleggen van een terras? Bouwsite Livios vroeg het aan Denis Squedin van Tegels Depaepe uit Wevelgem.
 2. OPINIE: "Wolvin Naya dreigt één van de 5 miljoen doodgereden dieren in ons land te worden"

  OPINIE: "Wolvin Naya dreigt één van de 5 miljoen doodgere­den dieren in ons land te worden"

  Dierlijke pioniers worden snel beroemd. Na zwerfhond Laika die de ruimte inging en CIA-speurhond Lulu, hebben we nu in Vlaanderen een bekende wolvin - een BW zo u wil -, Naya. Het dier kan voorlopig op sympathie en fascinatie rekenen, hoewel sommige landbouwers en jagers de zaak met argusogen volgen. Wolven die vee doodbijten en een concurrent betekenen voor het jagen op reeën en hazen, dat zijn precies de redenen waarom de wolf werd uitgeroeid. Vanuit de overheid werden vroeger heuse klopjachten georganiseerd. Intussen heeft de wolf de hoogste status van bescherming gekregen. Samen met enkele collega’s pleit ik in het parlement al geruime tijd voor een wolvenplan naar Nederlands voorbeeld, de aanwezigheid van Naya heeft onze regering eindelijk aan het werk gezet.