thinkstock
Volledig scherm
© thinkstock

Wolvin Naya legde tot 70 km per nacht af, maar blijft uit de buurt van mensen

Veehouders in en rond Meerhout zijn op hun hoede nu het bewezen lijkt dat wolvin Naya er twee schapen heeft doodgebeten en een derde schaap heeft verwond. "Elke schapenhouder moet weten dat zijn dieren in het bereik zitten van deze wolf", stelt Hugh Jansman, onderzoeker aan de universiteit van Wageningen in The Guardian. Jansman volgde de honderden kilometers lange tocht van het jonge dier en heeft zowel een geruststelling als een waarschuwing. Enerzijds stelde hij vast dat Naya er alles aan doet om uit de buurt van mensen te blijven. Daarnaast wijst hij erop dat de plattelandsvlucht in Europa, waardoor het platteland ontvolkt raakt, de migratiegolf van wolven die we nu zien in de hand heeft gewerkt.

38 reacties

 • Veerle Vandenbussche

  5 jaar geleden
  Prachtige dieren ... wolven. Spijtig dat sommige mensen dat niet inzien.
 • ingrid mertens

  5 jaar geleden
  Volledig eens met de reactie van Nicole Borremans! Men zegt niet voor niets" Het dierenrijk"!
 • Paul De Mol

  5 jaar geleden
  De foto toont niet de wolvin Naya, het is een stock foto. Wolven hebben overigens geen blauwe ogen.
 • josep duhamel

  5 jaar geleden
  misschien op weg naar engeland???
 • Theodoor Vanhove

  5 jaar geleden
  Ik zou graag zien dat men de wolvin met rust laat. Chip verwijderen en geen gemeenschapsgeld meer insteken. Wat heeft deze aangelegenheid al niet gekost ? Wie moet deze hobby van enkelen betalen ? Waarom is dit dagelijks wereldnieuws ?
 1. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 2. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.
 3. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.