Spelende wolvenwelpen, 17 juni 2022. Op de beelden zien we drie wolvenwelpen spelen voor de camera.
Volledig scherm
PREMIUM
Spelende wolvenwelpen, 17 juni 2022. Op de beelden zien we drie wolvenwelpen spelen voor de camera. © Facebook

Wolvenkoppel August en Noëlla krijgt negen welpjes: “Binnenkort krijgen ze honger, dan is geen enkel onbeschermd schaap, geit of alpaca nog veilig”

Het Limburgs wolvenkoppel Noëlla en ­August heeft geen zes, maar negen welpen gekregen. Waar de wolf eerst vooral in Limburg opdook, komen er nu ook meer meldingen uit het noorden van Antwerpen. Daarom werd het risicogebied uitgebreid. Rukt de wolf verder op in Vlaanderen? Jan Loos van Welkom Wolf en Joachim Mergeay van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek geven antwoord. 

 1. Vanaf nu kan je een betaalpauze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?
  Spaargids.be

  Vanaf nu kan je een betaalpau­ze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?

  Wie zijn rekeningen niet langer kan betalen, kan vanaf vandaag een betaalpauze voor de hypothecaire lening aanvragen. Om in aanmerking te komen, moet je aan enkele voorwaarden voldoen. Is dat het geval, dan hoef je van je lening gedurende een jaar geen kapitaal af te lossen, maar betaal je alleen de intresten. Hoeveel is dat dan precies? En schuilen er ook addertjes onder het gras? Spaargids.be zocht het uit.
 2. Slechts 42 procent van Belgen past voorschotfactuur energie aan: dit zijn de risico’s
  Mijnenergie

  Slechts 42 procent van Belgen past voorschot­fac­tuur energie aan: dit zijn de risico’s

  58% van de Belgen heeft zijn voorschot voor energie de voorbije maanden nog niet verhoogd. Dat blijkt uit een enquête in opdracht van Luminus. Toch zorgt uitstel in deze situatie in geen geval voor afstel. Integendeel, wie niet in actie schiet, riskeert onaangename verrassingen bij het ontvangen van de slotfactuur. Zeker nu de energieprijzen recordhoogtes bereiken. Mijnenergie.be zet de feiten op een rij.
 3. Dakwerker Doron (40) gaat één dag per maand gratis kleine klusjes uitvoeren: “Lekkende kraan of piepende deur? Bel me, ik los het op”
  Rijkevorsel

  Dakwerker Doron (40) gaat één dag per maand gratis kleine klusjes uitvoeren: “Lekkende kraan of piepende deur? Bel me, ik los het op”

  Doron Oogjen (40) heeft er twee jaar over nagedacht, maar nu heeft hij zijn bericht toch de wereld ingestuurd. De zaakvoerder van een dakwerkersbedrijf uit Rijkevorsel gaat al komende jaar één dag per maand een snipperdag nemen om gratis klusjes bij mensen uit te voeren. “Ik ben niet de grote filosoof, maar als we allemaal af en toe iets goeds proberen te doen voor een ander, dat zou toch mooi zijn, niet?”
 1. Demir geeft extra steun tegen golf van wolvenaanvallen: “Paarden en koeieneigenaars kunnen nu ook subsidie aanvragen”
  PREMIUM
  Limburg

  Demir geeft extra steun tegen golf van wolvenaan­val­len: “Paarden en koeieneige­naars kunnen nu ook subsidie aanvragen”

  Zodra het einde van de zomer nadert, zullen het aantal wolvenaanvallen op schapen en groter vee toenemen. Zo ging dat vorig jaar, en met de nieuwe welpen lijkt een soortgelijk scenario logisch. Daarom schroeft minister Zuhal Demir (N-VA) de steun op en kunnen eigenaars van groter vee zoals paarden of koeien ook financiële steun aanvragen om hun omheining wolfproof te maken.
 2. “Het was dan ook ‘maar’ een wolf”: Welkom Wolf hekelt hoe onderzoek is gevoerd naar moord op wolvin Naya, dat na 3 jaar geen resultaat oplevert
  PREMIUM
  Limburg

  “Het was dan ook ‘maar’ een wolf”: Welkom Wolf hekelt hoe onderzoek is gevoerd naar moord op wolvin Naya, dat na 3 jaar geen resultaat oplevert

  Na drie jaar onderzoek is de moordzaak rond wolvin Naya een ‘cold case’, wat zoveel wil zeggen dat er nog steeds niemand in verdenking is gesteld. Bij nieuwe elementen kan het onderzoek wel heropend worden. “Excuses van Jan Loos, Dirk Draulans en Sil Janssen zijn op hun plaats voor de lastercampagnes”, zeggen ze bij de jagerskoepel Hubertus Vereniging Vlaanderen. Jan Loos van Welkom Wolf betreurt hoe het onderzoek werd gevoerd. “Een inbreuk op het natuurdecreet is dus weinig waard.”