Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit).
Volledig scherm
PREMIUM
Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit). © BELGA

Woensdag overlegcomité: geen ontkomen aan pasjes-, test-, telewerk- en mondmaskermaatschappij

Verplichte vaccinatie voor de hele bevolking en niet-gevaccineerden weren uit het nachtleven. De voorstellen van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) in de aanloop naar het vervroegde Overlegcomité nu woensdag, zetten de deur open naar een maatschappij met twee snelheden.

208 reacties

 • Marijke Vermeulen

  6 maanden geleden
  Mensen,mensen...hoelang gaan wij dit nog blijven pikken? Wanneer gaan wij hiertegen in opstand komen? We leven toch in een vrij land? Dit lijkt verdacht veel op een dictatuur,dankzij een regering die niet eens verkozen is. En het geld maar uit onze zakken blijft plunderen. Gebruik nu tenminste jullie gezond verstand eens. En lap verdorie al die regels aan je laars. Het zal snel opgelost zijn.
 • Kasia Kwiecien

  6 maanden geleden
  En de Show mag weer beginnen! Echt dat er nog zo veel mensen blind en doof zijn dat snap ik toch niet meer hoor.. ze houden ons allemaal voor de gek, willen gif oneinding blijven inspuiten en dan nog de schuld geven aan die kleine 8% ongevaccineerden. Die vaccins gaan de wereld niet redden hoogtij. Wij gaan stilletjes terug naar de communistische tijden, WORD WAKKER!
 • Kirsten De Laet

  6 maanden geleden
  Verplicht gevaccineerd worden? Ik dacht het niet. Ik ben en blijf baas over mijn eigen gezond lichaam en daarover gaat geen enkele omhooggevallen politieker beslissingen nemen. Verder zal ik ook blijven gaan en staan waar ik wens en wil te zijn, ook daar beslist niemand over. Tenzij er een gegronde reden is waarom ik het niet zou mogen. Maar zeg niet omwille van een virus want dat plaatje ben ik kotsbeu gehoord. Leg de waarheid op tafel en we zullen nog eens klappen. Dit circus moet ophouden!
 • Zoë-Man Deketele

  6 maanden geleden
  Sommigen denken dat de vierde golf veroorzaakt wordt door die 8% die niet gevaccineerd is, maar denk je nu echt dat het anders als voorbij was. Als je vaccin niet werkt voor jou zal een andere zijn vaccin jou ook niet helpen...
 • Joeri Janssens

  6 maanden geleden
  In Frankrijk was dat al zo en die staan er beter voor dan wij, daar is het oranje, bij ons donkerrood.
 1. "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspecialist voor een betere nachtrust
  HLN Shop

  "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspeci­a­list voor een betere nachtrust

  Lig jij wel eens te woelen in bed en/of heb je het moeilijk er ‘s ochtends uit te komen? Slaapproblemen kunnen op termijn zwaar doorwegen op je gemoed en gezondheid. Word je geplaagd door een ontregelde nachtrust, schiet psycholoog en slaapspecialist Annelies Smolders te hulp. Met haar groepspraktijk Huis Midori reikt de ervaringsdeskundige slaapexpertise en therapie op maat aan, en dat doet ze nu ook online met de masterclass ‘Beter Slapen’. HLN Shop kreeg alvast vijf helpende tips.
 2. Alle prijzen stijgen, ook bij de frituur: “Bestelling 10 à 20 procent duurder”
  122

  Alle prijzen stijgen, ook bij de frituur: “Bestelling 10 à 20 procent duurder”

  Het leven is fors duurder geworden afgelopen maanden, dat hoeven we je niet te vertellen. Dat hebben ook ‘s lands frietkoten opgemerkt. Ze zijn genoodzaakt de prijzen van een pak goudgeel gebakken frieten, de bijhorende snacks en sauzen te verhogen. “Als een pakje friet 2,50 euro kost, dan zal daar 25 à 50 eurocent bij kunnen komen”, vertelt Bernard Lefèvre, voorzitter van het nationaal verbond van Belgische frituristen Navefri aan onze redactie.