Wist je dat je ook haar kon doneren?

 1. Sluwe bedrijven beloven jongeren luxeleven: De Bleeker stelt onderzoek in naar ‘IM Academy’
  5

  Sluwe bedrijven beloven jongeren luxeleven: De Bleeker stelt onderzoek in naar ‘IM Academy’

  Staatssecretaris voor consumentenbescherming Eva De Bleeker (Open Vld) heeft de Economische Inspectie gevraagd om een onderzoek te voeren naar de praktijken van ‘IM Academy’, een bedrijf dat naar eigen zeggen vooral opleidingen in online trading aanbiedt. Een reportage van HLN DOC laat evenwel zien dat in de praktijk IM Academy vooral gericht is op mensen te ronselen die op hun beurt ook weer mensen moeten ronselen, een piramidesysteem dus. Dat is verboden, maar IM Academy maakt mogelijk gebruik van een kier in de wet. De Bleeker wil de wet nu aanpassen om die te dichten.
 2. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 1. ABVV schetst negatief rapport over arbeidsongevallenwet
  2

  ABVV schetst negatief rapport over arbeidson­ge­val­len­wet

  Het ABVV hekelt vandaag, ter gelegenheid van de vijftigste verjaardag van de arbeidsongevallenwet, de tekortkomingen van de wetgeving. Zo worden arbeidsongevallen vaak niet aangegeven en zijn verzekeringsmaatschappijen ook minder geneigd om de ongevallen te erkennen. Zelfs mits een erkenning heeft het slachtoffer moeite om een eerlijke en waardige compensatie van de geleden schade te krijgen. Dat meldt de Algemene Centrale van het ABVV vandaag in een persbericht.
 2. Levering van 800.000 vaccins verwacht volgende week: “Aanzienlijke versnelling van vaccinatiecampagne”

  Levering van 800.000 vaccins verwacht volgende week: “Aanzien­lij­ke versnel­ling van vaccinatie­cam­pag­ne”

  “Volgende week wordt het aantal leveringen van vaccins aan ons land verdubbeld tot meer dan 800.000", zei Gudrun Briat van de taskforce Vaccinatie op de persconferentie van het Crisiscentrum. “Dat zal zorgen voor een aanzienlijke versnelling van de vaccinatiecampagne.” Briat raadde ook iedereen aan om zich in te schrijven op de online reservelijst van QVAX, “als jouw leeftijdsgroep aan de beurt is.”
 1. Tiener haalt gevaarlijke stunt uit op rijdende bus
  Play

  Tiener haalt gevaarlij­ke stunt uit op rijdende bus

 2. Alerte spoorwegarbeider redt kind van aanstormende trein
  Play

  Alerte spoorwegar­bei­der redt kind van aanstormen­de trein