thinkstock
Volledig scherm
© thinkstock

Winterweer op komst: met deze tips kan je toch veilig de weg op

UIT HET ARCHIEF 16/11/2018Midden volgende week lijkt een meer actieve storing ons weerbeeld te zullen bepalen met zwaarbewolkt weer en winterse neerslag tot gevolg. Ook vanmorgen was het op veel plaatsen zeer mistig. Het wordt dus gevaarlijker op de weg. Tal van studies tonen ook aan dat het aantal ongevallen net na het einde van de zomertijd toeneemt, omdat veel bestuurders moeten wennen aan het uurverschil.

52 reacties

 • Luc Deboever

  3 jaar geleden
  Ieder zijn keuze, ik gebruik zowel winterbanden in de winter als zomerbanden in de zomer en ik weet waarover ik praat.
 • Kirsten De Laet

  3 jaar geleden
  winterweer? In België? Ik lig weeral dubbel. Welgeteld twee nachten gaat het 1 graad onder nul vriezen en men is al 2 maand op voorhand aan het panikeren en er staat een leger van duizenden hulpverleners klaar om hulp te bieden waar nodig. Rij eens mee naar Oostenrijk; 850km door hevige sneeuwval tijdens de nacht. Dat is pas winterweer. Héél juist @ Erwin Cauwenbergh, maar ze moeten toch up to date blijven met vrienden terwijl ze autorijden?
 • Jean Van de Woestyne

  3 jaar geleden
  Sommigen moeten toch een keer de rem afstand test van winterbanden herlezen dunkt mij.Alleen bij gladheid en koud regenweer hebben winterbanden zin.
 • Wendy Warens

  3 jaar geleden
  Een richtlijn voor fietsers om verlichting te gebruiken zou ook geweldig zijn.
 • alois philipsen

  3 jaar geleden
  Linda Thinks u rijd zeker niet veel met de wagen, gisteren heel voormiddag mist moest ik van elke automobilist een euro krijgen die zonder licht reed dan kon ik een nieuwe wagen kopen
 1. Ook binnenspeeltuinen moeten sluiten: deze nieuwe coronamaatregelen gaan vandaag in
  Play

  Ook binnen­speel­tui­nen moeten sluiten: deze nieuwe coronamaat­re­ge­len gaan vandaag in

  Het koninklijk besluit (KB) met de coronamaatregelen - zoals beslist door het Overlegcomité van 3 december - is gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad. De maatregelen treden vandaag, zaterdag 4 december, om 11 uur in werking. Voor evenementen is evenwel een overgangsweekend voorzien. Die kunnen dit weekend nog georganiseerd worden tot een maximum van 4.000 bezoekers. In het KB staat dat ook de binnenspeeltuinen dicht moeten. We zetten alle maatregelen op een rij.