Het woord van het jaar is 'winkelhieren': bij lokale bedrijven en winkels kopen.
Volledig scherm
Het woord van het jaar is 'winkelhieren': bij lokale bedrijven en winkels kopen. © Van Dale Uitgevers

‘Winkelhieren’ verkozen tot woord van het jaar

‘Winkelhieren’ is verkozen tot Woord van het Jaar. Dat heeft Van Dale deze ochtend bekendgemaakt. Winkelhieren wil zoveel zeggen als bij lokale bedrijven en winkels kopen.

7 reacties

 • Ronny Van de Wal

  2 jaar geleden
  Met al die LEZ zones hier wordt het woord volgend jaar.Winkelginderen.....
 • Emi Hergersberg

  2 jaar geleden
  uitstekende reacties ! Goed dat ne mens soms nog eens kan lachen :-)
 • Pierre Vanden Meersschaut

  2 jaar geleden
  Als ik iets op het net koop dan zoek ik eerst een webwinkel die in ons land gelegen is, wat bvb ook het geval is van bol.com. Bij het googelen komen steevast eerst Nederlandse sites in beeld.
 • Gino Denil

  2 jaar geleden
  Moest het niet winkelgieren zijn. Aangezien alles hier al vlug 20% of meer duurder is.
 • Patrick morel

  2 jaar geleden
  Goed gekozen woord en mooi initiatief. Het is wel een realiteit dat veel mensen moeilijk rondkomen met een uitkering, pensioen of slecht betaalde job en dan is de verleiding groot en normaal om op het net te kopen waar je soms tot 50 % kan besparen. Op het net kopen wil zeggen, je moet geen LEZ zone in, je kan niet beboet worden omdat je 37 p/u rijdt of per vergissing een fietser inhaalt of te lang parkeert. Het loon van politici of het pensioen van ambtenaren zou veel helpen.
 1. ONZE OPINIE. Opstoot van apenpokken legt bloot dat we weinig échte lessen uit de pandemie trokken
  PREMIUM
  2

  ONZE OPINIE. Opstoot van apenpokken legt bloot dat we weinig échte lessen uit de pandemie trokken

  Een virus dat enkel na intens contact overgedragen wordt. Dat bij ons quasi geen dodelijke slachtoffers maakt. En waarvan maar enkele gevallen bekend zijn. Tot twee jaar geleden zouden de apenpokken enkel bij wetenschappers een onderwerp van belang zijn geweest. Corona zadelt ons nog zeker een generatie lang op met ‘virusangst’. Dat de wereld weinig échte lessen trok uit de pandemie, helpt niet om die vrees weg te nemen.
 2. Man (21) aangehouden die 4-jarig dochtertje van alleenstaande mama wil misbruiken: “Kan ik haar huren?”
  PREMIUM
  Kortrijk/Dadizele

  Man (21) aangehou­den die 4-jarig dochtertje van alleen­staan­de mama wil misbruiken: “Kan ik haar huren?”

  Een 21-jarige man uit Dadizele (Moorslede) zit in de cel nadat hij een jonge mama uit Kortrijk via Snapchat had gevraagd of hij ‘plezier mocht maken’ met haar 4-jarig dochtertje. “Ik besef dat het misschien een beetje freaky klinkt maar het lijkt me wel spannend en ik wil er je veel geld voor betalen.” De 26-jarige vrouw stapte prompt naar de politie. “Komt hij misschien niet aan zijn trekken bij zijn leeftijdsgenoten?”, vraagt Febe Vandewalle zich af.
 1. "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspecialist voor een betere nachtrust
  HLN Shop

  "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspeci­a­list voor een betere nachtrust

  Lig jij wel eens te woelen in bed en/of heb je het moeilijk er ‘s ochtends uit te komen? Slaapproblemen kunnen op termijn zwaar doorwegen op je gemoed en gezondheid. Word je geplaagd door een ontregelde nachtrust, schiet psycholoog en slaapspecialist Annelies Smolders te hulp. Met haar groepspraktijk Huis Midori reikt de ervaringsdeskundige slaapexpertise en therapie op maat aan, en dat doet ze nu ook online met de masterclass ‘Beter Slapen’. HLN Shop kreeg alvast vijf helpende tips.