BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Windmolens voor Belgische kust leverden in 2021 stroom aan bijna 2 miljoen gezinnen

De 399 windmolens in de negen windparken in het Belgische deel van de Noordzee hebben vorig jaar zowat 6,77 terrawattuur (TWh) geproduceerd. Dat komt overeen met de elektriciteitsbehoefte van bijna 2 miljoen gezinnen. Het gaat om bijna 8 procent van de totale elektriciteitsvraag van het land, zo meldt sectorkoepel Belgian Offshore Platform dinsdag.

  1. Bewoner springt van eerste verdieping uit brandend huis, buren kunnen tweede bewoner redden via dak: “Pure adrenaline om hen te helpen”
    PREMIUM
    Grembergen

    Bewoner springt van eerste verdieping uit brandend huis, buren kunnen tweede bewoner redden via dak: “Pure adrenaline om hen te helpen”

    De zware brand in de Groeneweg in Grembergen heeft bij de buren een diepe indruk nagelaten. Een Slovaaks gezin dat nu ongeveer een jaar in de woning verbleef, kon ternauwernood ontsnappen aan een zware uitslaande brand, mede dankzij de hulp van de buren. Een bewoner sprong vanop de eerste verdieping naar beneden, een andere werd door de buren via het dak aan de achterkant van het huis geholpen. “Het gezin was echt enorm in paniek", vertellen Nico De Meester en Natacha Bogaert, de redders in nood.