Archiefbeeld van een windmolenpark in de Noordzee.
Volledig scherm
Archiefbeeld van een windmolenpark in de Noordzee. © ANP

Windmolens draaien overuren, maar toch hoge stroomprijzen

Stormweer zorgt ervoor dat de windmolens momenteel volop draaien. Toch is dat amper te merken aan de stroomprijzen, die op de kortetermijnmarkt onveranderd hoog blijven.

78 reacties

  • Geert Tamsyn

    1 jaar geleden
    Wieken van windmolens worden gerecycleerd, o.m. met CETEC-technologie. Als onze nakomelingen ons zullen vervloeken, zal het vanwege het kernafval zijn, waar nog honderden generaties zullen mee opgescheept zitten.
  • pieter vandenberghe

    1 jaar geleden
    de groene ballon doorprikt.
  • alfons schouwaerts

    1 jaar geleden
    Krimineel dat de duurste component de prijszetting bepaald van de rest, waarom dan nog verder in deze groen energie investeren, wib worden beroofd door het groene beleid.
  • piet devlieger

    1 jaar geleden
    Indien de gewone burger zou beseffen hoeveel die windmolens hem kosten en hoeveel leugens errond verteld worden - zo zijn ze een echte milieuramp met die niet-recycleerbare wieken waarvan er al ettelijke honderdduizenden op vuilnisbelten liggen wereldwijd - zou er direct betoogd worden. Onze nakomelingen zullen ons en zichzelf (ze betogen er immers voor) vervloeken als ze ooit de ware resultaten zullen zien. Vreemd hoe een paar generaties zo voor de gek kunnen gehouden worden en gepluimd. .
  • georges friant

    1 jaar geleden
    die windmolens zijn dan wel groen maar kosten ons wel heel veel geld, door het overdaad aan subsidis, die wij mogen betalen
  1. Teveel aan opgewekte stroom opslaan voor later? Deze capaciteit heeft je thuisbatterij nodig
    Mijnenergie

    Teveel aan opgewekte stroom opslaan voor later? Deze capaciteit heeft je thuisbatte­rij nodig

    De verkoop van thuisbatterijen schiet de hoogte in. De reden? De afvoering van de terugdraaiende teller in 2021. Om het teveel aan opgewekte energie niet aan het net te verliezen, opteren steeds meer bezitters van zonnepanelen er daarom voor hun stroom op te slaan voor later eigen gebruik. Een thuisbatterij maakt dat mogelijk, maar hoe weet je welke capaciteit die nodig heeft? Mijnenergie.be rekent het voor je uit.
  2. 685 euro voor studentenkot waar het binnenregent en muizen zitten: Amélie huurt kamer van beruchte kotbaas Appeltans

    685 euro voor studenten­kot waar het binnenre­gent en muizen zitten: Amélie huurt kamer van beruchte kotbaas Appeltans

    Amélie Clamot studeert Taal- en Letterkunde en huurt een kot van de beruchte familie Appeltans, die in Leuven voor de rechter moet verschijnen. Amélies huur is gestegen naar 685 euro per maand. Daarvoor krijgt ze een kot met heel wat gebreken. Zo zit de trap los, werkt de bel niet en is de wifi niet stabiel. Maar als het regent, is er een groter probleem. “Als het heel hard regent, lekt het plafond. Maar ook als mijn kotgenoot boven mij te lang in de douche staat, druppelt het hier binnen”, vertelt Amélie. En alsof dat nog niet genoeg is, krijgt ze ook ongewenst bezoek. “Ik hoorde plots geritsel en toen bleek dat er hier muizen zaten.”