MR-vicepremier Sophie Wilmès wil een nucleair vangnet om de “bevoorradingszekerheid van de kerncentrales te garanderen” en streeft ernaar om de twee jongste reactoren langer open te houden.
Volledig scherm
MR-vicepremier Sophie Wilmès wil een nucleair vangnet om de “bevoorradingszekerheid van de kerncentrales te garanderen” en streeft ernaar om de twee jongste reactoren langer open te houden. © EPA/Photo News

Wilmès wil jongste kernreactoren langer openhouden: “Bevoorradingszekerheid is niet gegarandeerd”

MR-vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès pleit ervoor om uit de “binaire visie” te stappen wat betreft de kernuitstap. Wilmès wil zowel aan plan A, de kernuitstap, als plan B, het openhouden van twee kerncentrales, werken. De volledige kernuitstap zou volgens haar “geconsolideerd” moeten worden door de mogelijkheid te behouden van de activatie van een “nucleair vangnet”. Dat zei ze bij ‘La Première’ op de Waalse zender RTBF. 

  1. Minister Frank Vandenbroucke bestelt vaccins tegen apenpokken voor zorgpersoneel

    Minister Frank Vandenbrou­c­ke bestelt vaccins tegen apenpokken voor zorgperso­neel

    België tekent in op de Europese aankoop van vaccins tegen het apenpokkenvirus. De federale regering heeft daarvoor het licht op groen gezet, zo meldt minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke. In totaal gaat het over 1250 vaccins voor de apenpokken. Dit zou voldoende zijn om 625 personen te behandelen. De vaccins zullen in het bijzonder worden ingezet bij zorgverleners. “De nauwe samenwerking met andere Europese lidstaten, maakt dat we snel tot actie over kunnen gaan”, zegt Frank Vandenbroucke.