Volledig scherm
© BELGA

Wilmès waarschuwt voor nieuwe beperkingen op korte termijn: "Kans is heel groot”

De kans is groot dat de versoepelingen die gisteren in de Veiligheidsraad werden beslist, binnenkort alweer worden teruggedraaid. Dat heeft premier Sophie Wilmès (MR) laten verstaan in de Kamer. “De evolutie van de gezondheidssituatie in ons land is niet voordelig”, aldus de premier, waardoor de kans “heel groot is dat we op korte termijn met meerdere beperkingen zullen komen”.

  1. Advies van Celeval online geplaatst: “Brussel enige regio in oranje fase en hoog risico op code rood over twee weken”

    Advies van Celeval online geplaatst: “Brussel enige regio in oranje fase en hoog risico op code rood over twee weken”

    Na de beslissingen van de Nationale Veiligheidsraad gisteren is nu ook het advies van de expertengroep Celeval online geplaatst. Daaruit blijkt welke drempels de wetenschappers in die adviesraad voorstellen om over te schakelen naar een volgende fase. Ook wordt erop gewezen dat Brussel eigenlijk al in code oranje zit en bovendien het risico loopt naar code rood te evolueren. In dat extreme geval, zou het aantal nauwe contacten verminderen van 5 naar 1. In de Kamer bevestigde premier Sophie Wilmès (MR) deze namiddag dat er mogelijk snel nieuwe restricties zullen moeten komen door de stijgende cijfers.