Sophie Wilmès bij het verlaten van het Kernkabinet over nieuwe maatregelen rond reizen, ook maandag.
Volledig scherm
Sophie Wilmès bij het verlaten van het Kernkabinet over nieuwe maatregelen rond reizen, ook maandag. © BELGA

Wilmès pleit voor gecoördineerde aanpak van grensbeheer in Europa: “Gezien de opkomst van varianten van essentieel belang”

Minister van Buitenlandse en Europese Zaken Sophie Wilmès (MR) heeft tijdens een videoconferentie met haar ambtsgenoten gepleit voor een harmonisering van de grensregels in de EU. “We zouden er veel baat bij hebben als we onze regels voor de toegang tot het grondgebied zoveel mogelijk zouden harmoniseren, bijvoorbeeld wat test- en quarantaineverplichtingen betreft”, zei de vice-eersteminister.

19 reacties

 • Johan Jacob

  2 maanden geleden
  Als in- en uitkomende reizigers nu nog niet hun "gezond verstand" willen gebruiken, dan zitten wij met een structureel probleem. Worden de grenzen gesloten, dan impliceert dit, dat ook terugkomende reizigers moeten blijven waar ze zijn, tot nader order (cq tot na de krokusvakantie). Blijkbaar zitten hun koffers "vol met virussen", virussen die ze binnenbrengen (sic).
 • Paul Verbeeck

  2 maanden geleden
  Ze kunnen in België nog geen eenvormig beleid creëren , wat zouden ze met meerdere landen kunnen een eenvormig beleid voeren . Als het in europa er op aankomt is het ieder voor zich , behalve de belgische politici die denken eerst aan anderen en laten hun eigen burgers in de steek , kwestie van later gemakkelijker een europees postje vast te krijgen .
 • Charity Swinnen

  2 maanden geleden
  Wat nog? Zelfde regels in vlaanderen, brussel en wallonie? Makkelijker met andere landen te harmoniseren zeker?
 • Gino Sinnesael

  2 maanden geleden
  Kort en bondig: al 10 maanden te laat!
 • Patrick Vandeputte

  2 maanden geleden
  Na 1 jaar komt ze op het idee dat een gezamenlijke aanpak misschien nodig is. Moet je daarvoor premier geweest zijn. Gewone mensen met gezond boerenverstand wisten dat al véél langer. Maar die worden ook geen politicus.
 1. Quarantaine en test ook voor korte tripjes naar buitenland? Strengere regels voor reizigers op komst

  Quarantai­ne en test ook voor korte tripjes naar buitenland? Strengere regels voor reizigers op komst

  Het federale kernkabinet boog zich vanochtend over het expertenadvies van de GEMS. Om te vermijden dat we nog meer besmettingen met coronavarianten ‘importeren’, dringen strengere regels zich op - met name voor reizigers. Op het volgende Overlegcomité, die voorlopig deze vrijdag gepland staat, liggen voorstellen op tafel om de regels rond niet-essentiële reizen verder te verstrengen.
 1. Bekijk hier de strafste momenten uit het Oprah-interview van Harry en Meghan
  Play

  Bekijk hier de strafste momenten uit het Op­rah-interview van Harry en Meghan

 2. Luk Alloo op bezoek bij 'hoarder' Jacques die al 40 jaar tussen bergen elektronica leeft
  Play
  Alloo

  Luk Alloo op bezoek bij 'hoarder' Jacques die al 40 jaar tussen bergen elektroni­ca leeft