Willy Claes.
Volledig scherm
Willy Claes. © BELGA

Willy Claes: “De Wever is hypocriet als hij zegt dat hij meerderheid wil in Vlaanderen”

"Een federale regering zonder meerderheid aan Vlaamse kant is voor mij een mogelijkheid." Dat zei minister van Staat Willy Claes (sp.a) vanochtend op de RTBF-radio. "Bart De Wever is hypocriet als hij zegt dat hij een meerderheid wil in Vlaanderen, terwijl hij net geregeerd heeft met een regering die in Wallonië maar 25 procent van de bevolking vertegenwoordigde."

302 reacties

 • Kurt Pollet

  2 jaar geleden
  Hier nog ene die u en ik veel geld heeft gekost en nu zijn eigen waarheid orakelt. Zelfs zijn eigen volgende generatie heeft het verprutst. Ik zou me schamen in zijn plaats.
 • Katrien Delie

  2 jaar geleden
  Mijnheer Claes , de vlaming is hopelijk toch niet vergeten in welk schandaal u betrokken was ? Ik vind het dan ook verre van gepast dat u nog de kans krijgt om over anderen te oordelen in de pers.
 • Chris Devlaeminck

  2 jaar geleden
  De Wever is helemaal niet hypocriet. Het gaat de Walen om de centen, om de transfers. Brussel en Wallonië zitten financieel in slechte papieren en hebben nog meer Vlaams geld nodig. Regeren met een Vlaamse minderheid geeft de Franstaligen een vrijgeleide om nog meer Vlaams geld over te hevelen. Dit konden ze de vorige regering niet met een Franstalige minderheid zonder PS en Ecolo. Die twee partijen laten regeren zonder Vlaamse meerderheid is een fiasco voor de Vlamingen.
 • Anthony van der Borght

  2 jaar geleden
  Dat is waar.. en denkt dat hij het is !!! Denk dat er nog zijn die er zo overdenken !!
 • emiel van rossem

  2 jaar geleden
  Als men wordt buiten gesmeten in een van 's werelds grootste organisaties vind ik het nogal hypocriet en ongepast commentaar te geven op iemand anders. Schaam u beste Willy Claes. Ik geloofde wel in U vroeger.
 1. Noorwegen bezorgd over risico van vaccinatie zwakke 80-plussers
  Play
  Covid-19

  Noorwegen bezorgd over risico van vaccinatie zwakke 80-plus­sers

 2. 15 meter de dieperik in: bus hangt te bengelen van brug
  Play

  15 meter de dieperik in: bus hangt te bengelen van brug