N-VA-fractieleider Wilfried Vandaele: “Mevrouw Rutten zal dit ook al wel eens overkomen zijn, op een politieke bijeenkomst, voor de eigen achterban in het vuur van de discussie.”
Volledig scherm
N-VA-fractieleider Wilfried Vandaele: “Mevrouw Rutten zal dit ook al wel eens overkomen zijn, op een politieke bijeenkomst, voor de eigen achterban in het vuur van de discussie.” © BELGA

Wilfried Vandaele (N-VA): “Uitspraak Jambon was niet meer dan een boutade, het moet niet wetenschappelijk correct zijn”

De uitspraken van Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) over een familie asielzoekers die “meteen een huis kon kopen" van achterstallig kindergeld, blijven de gemoederen verhitten, zeker bij coalitiepartner Open Vld. N-VA-fractieleider Wilfried Vandaele sust: volgens hem is het “beeld" dat Jambon gebruikte “niet meer dan een boutade”. “Dan gebruik je wel eens iets als beeld dat moet blijven plakken, en dat moet niet wetenschappelijk correct zijn”, aldus Vandaele vanochtend op Radio 1.

108 reacties

 • ETIENNE BOECKX

  2 jaar geleden
  Nog zo een uitspraak alla N-VA het moet niet wetenschappelijk onderbouwd of gefundeerd zijn ! Hahahaha stop ik kom niet meer bij ! Natuurlijk is dat zo want geen enkel beloften sedert 2009 gedaan door de N-VA is nadat zij deel uitmaken van een regering uitgevoerd. Zij hebben hun naar de top gewerkt via leugens en bedrog naar de kiezers.
 • Ronald Van Beneden

  2 jaar geleden
  Het is juist wel wetenschappelijk correct. Jammer genoeg voor eigen volk die eerst jaren moeten werken om de eerste 20%bijeen te harken alvorens een lening te kunnen afsluiten bij de bank.Dus (beste) politici zit niet te liegen om uw vel te redden. Blijkbaar bezitten ze geen voeling meer met de realiteit. Als Belg en gehandicapt mag je nu 16j wachten op een zorgbudget.
 • Victor Dieltjens

  2 jaar geleden
  Die uitval van Rutten is een reden om haar in te dekken, waarom open VLD met paars groen wil gaan niet meer of minder zo heb ik het graag 2024 open VLD onder de kiesdrempel V. Dieltjens
 • Jan peeters

  2 jaar geleden
  Jan Boden, als NVA in de regering zat, kwam het ook door hen, NVA zegt altijd dat iedereen in de regering verantwoordelijk is, tot ze zelf uit de regering gaan vluchten wegens sjoemelen. Jambon verspreidt dat fake news heel bewust, dan is de schade al aangericht, daarna is het zo niet bedoeld. jantje, kijk maar eens na hoe dikwijls de NVA heeft moeten zeggen dat het zo niet bedoeld was, dàt is hun strategie, leugens verspreiden, daarna was het zo niet bedoeld, degoutant, zeker voor een MP.
 • jan boden

  2 jaar geleden
  Ooijen, die regeling kwam er niet door de N-VA, kijk het maar na.
 1. Waarom werd Dave De Kock na zijn vrijlating niet meer opgevolgd? Minister Van Quickenborne: “Dat juridisch instrument bestond toen nog niet voor deze feiten”
  Play

  Waarom werd Dave De Kock na zijn vrijlating niet meer opgevolgd? Minister Van Quickenbor­ne: “Dat juridisch instrument bestond toen nog niet voor deze feiten”

  Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) laat bij VTM NIEUWS weten dat het juridisch instrument waarmee Dave De Kock (34), de ontvoerder van de vierjarige peuter Dean, na zijn vrijlating moest worden opgevolgd destijds nog niet bestond. In 2008 mishandelde De Kock de tweejarige Miguel Van Kriekinge, met de dood van het kind als gevolg. Daarvoor kreeg de man een gevangenisstraf van tien jaar, die hij volledig uitzat.
 2. Binnenkort maandelijkse afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?
  Mijnenergie

  Binnenkort maandelijk­se afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?

  Het maandelijkse voorschot dat je momenteel voor gas en elektriciteit betaalt, ligt mogelijk een stuk lager dan je werkelijke verbruikskosten. Het vele telewerk en de sterk gestegen energieprijzen zijn hierbij de boosdoeners. Is dit het geval, krijg je straks een gepeperde afrekening gepresenteerd. Om zulke onaangename verrassingen evenwel te vermijden, moeten de grootste energieleveranciers hun klanten binnenkort de keuze bieden om maandelijks af te rekenen op basis van hun reële verbruik van die maand. Mijnenergie.be zoekt uit of dat voor iedereen een slimme keuze is.
 1. Rutten haalt zwaar uit naar Jambon na uitspraak over asielzoekers: “Extreem-rechts broodjeaapverhaal”

  Rutten haalt zwaar uit naar Jambon na uitspraak over asielzoe­kers: “Ex­treem-rechts broodjeaap­ver­haal”

  Open Vld-voorzitter Gwendolyn Rutten haalt op Facebook scherp uit naar Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) na diens uitspraak over een familie asielzoekers “die meteen een huis kon kopen van het kindergeld”. “Verzonnen verhalen die in xenofobe tijden goed klinken, maar die fout zijn en schaden", stelt Rutten. Bij CD&V, de tweede coalitiepartner van de N-VA in de Vlaamse regering, reageren ze gematigder. “Uitschieters en uitzonderingen vallen niet uit te sluiten”, zegt Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke. “Het gaat niet om cijfers, het gaat om het principe", reageert het kabinet van Jambon.
 2. OPINIE. Voor we op zoek gaan naar een zondebok, moeten we ons afvragen of er in de gevangenissen niet meer geïnvesteerd moet worden in daders
  PREMIUM

  OPINIE. Voor we op zoek gaan naar een zondebok, moeten we ons afvragen of er in de gevangenis­sen niet meer geïnves­teerd moet worden in daders

  Het moet een van de grootste nachtmerries zijn voor ouders: geen nieuws hebben van je kind nadat je het zonder het te weten hebt toevertrouwd aan een oppas die kort daarvoor de gevangenis heeft verlaten voor het doodfolteren van een kleuter. Dat is het drama dat zich nu heeft voltrokken. De kleine Dean Verberckmoes, 4 jaar oud, is gisteravond dood teruggevonden tussen de rotsen van de waterkering in een dorpje in Zeeland, nadat hij was meegenomen door Dave De Kock. Sinds vorige woensdag was er geen spoor meer van beiden.