Wilfried Demol (55) is gescheiden en heeft twee kinderen, Lise (25) en Ward (23). Hij is meubelmaker.
Volledig scherm
PREMIUM
Wilfried Demol (55) is gescheiden en heeft twee kinderen, Lise (25) en Ward (23). Hij is meubelmaker. © Pieter-Jan Vanstockstraeten

Wilfried ging na zijn burn-out drastisch anders leven: “Wat was er met mij gebeurd in die veranda? Ik moést het weten”

Als één enkel scharniermoment zomaar je hele leven verandert. Bij Wilfried was dat moment z’n burn-out. Ervoor was hij ingenieur en leefde hij tegen tweehonderd per uur. Nu leidt hij een leven in eenvoud en is hij meubelmaker. “Wat was er met mij gebeurd in die veranda? Ik moést het weten.” 

4 reacties

 • Piet rombouts

  1 week geleden
  Erg inspirerend, en een ontroerend eerlijk, knap verhaal! Ik wou dat ik ook het lef had.
 • Koen Wauters

  1 week geleden
  @Pierre heb jij al eens een Burn-Out gehad.Ik kan er van mee spreken ik kan je vertellen .Ik heb 42 j hardt gewerkt alles gegeven voor mijn werkgevers en het enigste is wat de werkgevers eens moeten doen naar hun personeel eens luisteren
 • Pierre Vaneylen

  1 week geleden
  Iedereen tegenwoordig een burn-out. Wordt Zelfstandige en in een minimum van tijd bent ge er vanaf. Geen inkomen en toch voor uw gezin moeten zorgen. Verdomd hard werken is het enigste alternatief, ook al walgt ge van de vele zwartwerkers die opgehemeld worden en op 40 jaar op pensioen gingen en de boter van tussen uw brood haalden en tegelijkertijd roepen dat ze te weinig pensioen ontvingen!
 • Marc De Wetter

  2 weken geleden
  Mooi en prachtig om zo je plaats in het leven te vinden.
 1. Kan Remco Evenepoel de Ronde van Spanje winnen? Schrijf je in voor de Gouden Vuelta en maak kans op 5.000 euro
  Gouden Vuelta
  13

  Kan Remco Evenepoel de Ronde van Spanje winnen? Schrijf je in voor de Gouden Vuelta en maak kans op 5.000 euro

  Vrijdag 19 augustus gaat de Ronde van Spanje van start. Blikvanger aan het vertrek in het Nederlanse Utrecht is onze Remco Evenepoel. De 22-jarige Belg is een van de topfavorieten om de eindzege in de wacht te slepen, maar de concurrentie is niet van de poes. Denk jij dat hij aan het langste eind kan trekken? Bewijs dat je de grootste kenner bent met de Gouden Vuelta en maak kans op 5.000 euro cash.
 2. Slechts 10 procent van de gemeentes heeft hemelwaterplan: “Nood aan krachtdadig beleid, verankerd in wetgeving”

  Slechts 10 procent van de gemeentes heeft hemelwater­plan: “Nood aan krachtda­dig beleid, verankerd in wetgeving”

  Slechts 10 procent van de Vlaamse gemeentes heeft een hemelwaterplan. Dat blijkt uit cijfers die Groen parlementslid Mieke Schauvliege opvroeg bij Vlaams minister Zuhal Demir (N-VA). Zo'n hemelwaterplan omvat alle initiatieven van een lokaal bestuur om regenwater lokaal te hergebruiken of te infiltreren in de bodem. "Het uitwerken van een hemelwaterplan is vandaag een vrijblijvende suggestie voor gemeentes. Daardoor is het plan van heel wat gemeentes ontoereikend", zegt Schauvliege.