De wijkagent werd neergestoken in Peer door een 12-jarige jongen.
Volledig scherm
De wijkagent werd neergestoken in Peer door een 12-jarige jongen. © RV

Wijkagent die neergestoken werd door 12-jarige jongen mag afdeling intensieve zorg verlaten

De 41-jarige wijkagent die donderdagnamiddag in Peer door een twaalfjarige jongen werd neergestoken, mag de afdeling intensieve zorg in het ziekenhuis van Pelt verlaten. Hij kan dus naar een gewone ziekenhuiskamer verhuizen. Hij zal wellicht nog twee weken gehospitaliseerd blijven. Dat heeft waarnemend korpschef van de politiezone Kempenland bevestigd.

 1. INTERVIEW. Vader Jan (70) en zoon Bram (40) stonden zij aan zij op proces Reuzegom: “Wij zijn allebei idealisten”
  PREMIUM

  INTERVIEW. Vader Jan (70) en zoon Bram (40) stonden zij aan zij op proces Reuzegom: “Wij zijn allebei idealisten”

  De Antwerpse strafpleiters Jan (70) en Bram (40) De Man zijn in het ware leven vader en zoon, op kantoor zijn ze collega’s. Op het Reuzegom-proces, waar ze optraden voor Kletsmajoor en Shrek, stonden ze zij aan zij. In dit dubbelinterview spreken ze over de rol van de media in de zaak-Reuzegom, over een verlaging van de maximumstraffen en over het Plopsa-rapport van hun collega Christine Mussche: “Zo’n rapport mist elke grond van objectiviteit.”
 2. Open Vld’er verbreekt 'zwijgakkoord' met CD&V en N-VA in Vlaams Parlement: “Waarom zou een wisselmeerderheid niet kunnen?”
  11

  Open Vld’er verbreekt 'zwijgak­koord' met CD&V en N-VA in Vlaams Parlement: “Waarom zou een wisselmeer­der­heid niet kunnen?”

  Open Vld verbreekt het ‘zwijgakkoord’, de afspraak dat parlementsleden in de coalitie geen voorstellen indienen zonder elkaars goedkeuring, met coalitiepartners N-VA en CD&V in het Vlaams Parlement. Maurits Vande Reyde (Open Vld) dient namelijk een voorstel in over de financiering van de zorg, tegen de zin van CD&V. “Waarom zou een wisselmeerderheid niet kunnen?”, reageert het Vlaams Parlementslid bij ‘De Standaard’.