BELGA
Volledig scherm
© BELGA

"Wij zijn niet te duur en zij opereren op randje van wettelijkheid": immosector boos na "foute info concurrent"

De helft van de Vlamingen die hun woning wil verkopen, probeert dat eerst zelf. Dat beweert althans Studio Matuvu, dat particuliere verkopers begeleidt die zonder makelaar werken. Als het huis na zes maanden nog niet verkocht is, stapt 43 procent van de ‘doe-het-zelvers’ alsnog naar een vastgoedprofessional, luidt het. Woordvoerder Kristophe Thijs van de Confederatie ImmoBeroepen Vlaanderen maakt brandhout van de cijfers en de stellingen van Studio Matuvu. 

106 reacties

 • Marc Camp

  5 jaar geleden
  Zoals velen hier afgeven op immokantoren, zo zijn er velen die hun woning gewoon te duur willen verkopen. En die klagen gemakkelijker over de kosten die ze betalen aan immokantoren. Als je zoals verschillende al hier aangeven, correcte prijs voor een woning dan is het misschien snel verkocht, maar dan is het eerlijk gegaan.
 • jan boden

  5 jaar geleden
  Patrick Martens, dat was precies de kern van mijn betoog. Een huis verkopen vraagt evenveel werk, ongeacht de waarde van het pand. De verloning moet over geleverde prestaties gaan, niet over een % op de verkoopprijs.
 • etienne vijverman

  5 jaar geleden
  een correcte makelaar op zich is geen enkel probleem !!!!! maar er zitten er andere tussen !!!!!
 • rik lagrou

  5 jaar geleden
  dat is inderdaad spijtig dat sommige huizen veel te goedkoop verkocht worden door makelaar en om familie ruzie te vermijden anderen akkoord gaan met prijs dat makelaar voorstelt en binnen week verkocht dan weet je dat de prijs te laag was vastgesteld En makelaar niet voor u gewerkt heft maar enkel op snel winst!!!
 • Jozef Van Vaerenbergh

  5 jaar geleden
  Inderdaad Francis wettelijke beperking tot 1% is dringend nodig. Zeker gezien de enorme stijging van de waarde van vastgoed de laatste jaren is dit meer dan een behoorlijk bedrag.