Photo News/RV
Volledig scherm
© Photo News/RV

“Wij zijn het klimaat”: boek van klimaatactivisten Anuna en Kyra vanaf morgen in de rekken

De boodschap in het boek ‘Wij zijn het klimaat’ van Anuna De Wever en Kyra Gantois dat morgen verschijnt, is niet nieuw. De twee Vlaamse meisjes die in België het jongerenklimaatprotest in gang zetten, hebben genoteerd wat ze al wekenlang op straat en in de media verkondigen: pak het probleem aan en "join the movement".

39 reacties

 • Thomas Buick

  2 jaar geleden
  Raoul, ik snap je punt maar kom op man, hoe kan een 17 jarige de grootste oorzaak zijn? Dat zijn per definitie de oudere generaties die ons tot dit punt gebracht hebben.
 • Raoul Rouma

  2 jaar geleden
  Die luxe generatie is dikwijls de grootste oorzaak voor de nefaste verandering van het klimaat.
 • anita marquez

  2 jaar geleden
  Commentaar van mijn 21-jarige zoon: na de klimaatbetoging in Leuven, zat de MacDonalds propvol. Hij vond dat hilarisch! Pubers vol van zichzelf en dol op aandacht, vooral een dag niet naar school en lekker trendy doen en de groep volgen. Een cadeau voor elitair groenlinks die hen toejuichen en aanmoedigen, uit idealisme natuurlijk! En nu een hoop papier en energie verspild ook nog, gaan ze de opbrengst (als die er is) weggeven aan een goed klimaatdoel?
 • censor

  2 jaar geleden
  Als er al een boek klaarligt....wat te denken, iedereen van prof. tot onderzoeker heeft tegenwoordig een boek geschreven.....en met grafieken kun je alles en niets bewijzen....kassa kassa of een bedoelde strategie ?Het ijzer smeden als het heet is kun je zeggen, een maand later is dat boek onverkoopbaar....
 • Louizette Van Loo

  2 jaar geleden
  Dit is stilaan kinderarbeid aan het worden. Boeken schrijven, Greenpeace steunen, Groen promoten. En misschien willen ze wel eerste minister worden, wij zijn echter die aandachtvragers beu. Zetten tv af als het woord klimaat uitgesproken wordt, slagen ook die belachelelijke artikels in kranten over. Zeventienjarige gaan naar school en daarmee basta. Als abonnee heb ik evenveel rechten om mijn mening te verkondigen. Jullie moderatie-team is volgens mij zeer bevooroordeeld door de mooie snoetjes.