RV
Volledig scherm
PREMIUM
© RV

‘Wij berijden ons konijn in eigen keuken!’: de toch niet zo toevallige ‘Taalvout van 2020', van de poëtische beenhouwer Theo uit Belsele

‘Wij berijden ons konijn in eigen keuken!’. De ‘Taalvout van het Jaar 2020’, een initiatief van het Nederlandse taalplatform Taalvoutjes, is dit jaar voor Theo Daelman van De Fijnproever uit Belsele. Een taalfout met een knipoog, want de poëtische beenhouwer, die zelfs al een eigen gedichtenbundel uitbracht, zet al jarenlang zijn klanten op het verkeerde been. “Ik wil dat iedereen hier met een glimlach buiten stapt!”

7 reacties

 • sabine colman

  4 maanden geleden
  Ik kom al jaren bij Theo en Viviane van de fijnproever in Belsele en Theo is altijd grappig en hij besteld steeds met de glimlach, hopelijk kunnen we er nog een paar jaar om hun lekkere delicatessen gaan ! Proficiat Theo met u prijs
 • Hugo De Rijck

  4 maanden geleden
  hopelijk heeft die beenhouwer er nu een goede reclame voor en verkoopt hij dubbel zoveel
 • Noël Dierickx

  4 maanden geleden
  Wat in het ABN een rammelaar wordt genoemd, heette in het plaatselijk dialect van onze grootouders een "rijder".
 • DAVID VAN LAER

  4 maanden geleden
  Dit zal al geschreven zijn onder de nieuwe eindtermen van het onderwijs, kwestie van al een beetje met de moderne tijd mee te zijn.
 • Michael Steyaert

  4 maanden geleden
  Leuk om te lezen, het blijft een feit dat taal nodeloos ingewikkeld gemaakt wordt door mensen die de hele dag blijkbaar niets anders te doen hebben dan nieuwe regels in te voeren. Zo maken ze zichzelf dan weer nutteloos nuttig voor de rest van de samenleving.
 1. Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste vijf kijktips voor het weekend. Aangezien de Rode Duivels pas maandag opnieuw aan de bak moeten op het EK voetbal vulden wij onze Kijkgids voor u aan met Streamz Original ‘Glad ijs’, een kersverse parel uit de stal van Pixar en ‘Physical’, een nieuwe komedie-dramaserie in een eighties-sausje. Dit is onze streaming top vijf!
 2. Vlaanderen zet stap in hogere verloning personeel kinderopvang

  Vlaanderen zet stap in hogere verloning personeel kinderop­vang

  Een hogere onkostenvergoeding voor onthaalouders, een verdere gelijkschakeling van de subsidies voor opvanginitiatieven die een inkomensgerelateerde prijs vragen en een eenmalig budget van 300 euro voor onthaalouders en zelfstandige medewerkers. Met die maatregelen geeft Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) uitvoering aan het eerder afgesloten zesde Vlaams Intersectoraal Akkoord (VIA6). Het gaat om een investering van 14 miljoen euro in de kinderopvangsector.