Jimmy De Schrijver
Volledig scherm
© Jimmy De Schrijver

Wietplantage ontdekt na brand in schuur

Heusden-Zolder In de Schomstraat in Heusden hebben politie en brandweer donderdagochtend een cannabisplantage ontdekt in een losstaande schuur langs en achter een woning. De speurders telden 350 wietplanten.

  1. Weyts stuurt deurwaarder naar wie weigert kosten voor inbeslaggenomen dieren te betalen

    Weyts stuurt deurwaar­der naar wie weigert kosten voor inbeslagge­no­men dieren te betalen

    Wie weigert om de rekeningen te betalen voor zijn of haar in beslag genomen dieren, kan daar vanaf nu een deurwaarder voor over de vloer krijgen. Het gaat om mensen die hun eigen dieren mishandeld of verwaarloosd hebben. "We laten mishandeling van dieren niet blauw-blauw. Als je elke aanmaning negeert, dan mag je een deurwaarder verwachten", zegt Vlaams minister van dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) dinsdag.
  2. Politie: "Een op de tien moorden in ons land gebeurt in Limburg"

    Politie: "Een op de tien moorden in ons land gebeurt in Limburg"

    Tien procent van alle moorden in België is vorig jaar in Limburg gepleegd. Dat cijfer maakten Kris Vandepaer, directeur van de federale gerechtelijke politie (FGP) Limburg en de procureur van Limburgse Guido Vermeirenbekend tijdens de voorstelling van het jaarverslag. "We zitten hier in Limburg ook meer met de georganiseerde criminaliteit, zoals drugslabs, cannabisplantages, cocaïnehandel en wapenzwendel", voegde de Limburgse procureur er aan toe. Hij wilde de aandacht vestigen op het capaciteitsprobleem inzake personeel en middelen voor de aanpak van die zware criminaliteit.