Militairen tijdens de zoekactie naar Jürgen Conings, de man die de bal aan het rollen bracht bij Defensie.
Volledig scherm
PREMIUM
Militairen tijdens de zoekactie naar Jürgen Conings, de man die de bal aan het rollen bracht bij Defensie. © BELGA

Wie zijn de 11 radicale militairen? En waarom wordt hun nu pas toegang tot de wapendepots ontzegd?

Elf militairen die door de militaire inlichtingendienst ADIV gevolgd worden wegens hun radicale meningen en sympathieën, hebben sinds gisteren geen toegang meer tot wapendepots en gevoelige plaatsen en informatie. Dat verklaarde minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS) vanmiddag op RTL-TVi. Wie zijn ze? Vormen ze een netwerk? En waarom gebeurt dit nu pas?

43 reacties

 • Bart Verbruggen

  2 maanden geleden
  Weer eens een voorbeeld van hoe ministers snel hun paraplu open trekken, als de minister van defensie dit nu pas weet, dan heeft ze haar job NOOIT grondig gedaan, dan moet je durven in de spiegel kijken en ontslag nemen, dit is een snel/snel reactie die op niets slaat, ze had van bij aanvang wekelijks met de top van de militairen moeten vergaderen en meer in elke kazerne moeten zijn ipv in Brussel, neem u verantwoordelijkheid en stap op
 • Jan Decloedt

  2 maanden geleden
  Vermits men mensen hun veiligheidsklassificatie ontzegd op grond van "meningen" kan men dus ook minister Verlinden haar ministerfunctie ontnemen wegens haar uitlatingen ( licence to kill)
 • Eddy Willems

  2 maanden geleden
  Alle middelen zijn goed voor de trado's om de schuld op extreem rechts te steken. Ze zouden beter werk maken van een deftig beleid met inbegrip van de migratiepolitiek zodat dergelijke uitspattingen niet meer zouden voorkomen. Maar de durf hiervoor is volledig zoek want ze hebben zo'n schrik om afgestraft te worden bij de volgende verkiezingen. Welnu, dat zal met deze chaos eveneens het geval en nog veel erger dan indien men zou geprobeerd hebben om iets aan deze wantoestanden te doen.
 • Terry Geerts

  2 maanden geleden
  Zeer goede stap van de overheid. Een volgende is om onbekwame ministers en politici het toegangsrecht aan het parlement te ontzeggen.
 • Jan Verplancken

  2 maanden geleden
  Vrijheid van meningsuiting? Iemand? Niemand die zich hier vragen bij stelt? Iedereen is onschuldig tot het tegendeel bewezen is. Als we op deze manier verder gaan kunnen we’r van zowel links als rechts veel op een lijst gaan zetten hoor.