Infectiologe en voormalig GEES-voorzitter Erika Vlieghe zou volgens viroloog Marc Van Ranst zeer geschikt zijn voor de job van coronacommissaris.
Volledig scherm
PREMIUM
Infectiologe en voormalig GEES-voorzitter Erika Vlieghe zou volgens viroloog Marc Van Ranst zeer geschikt zijn voor de job van coronacommissaris. © BELGA

Wie wordt langverwachte coronacommissaris van nieuwe regering?

De zeven onderhandelende regeringspartijen zijn overeengekomen dat ze voor een jaar een regeringscommissaris zullen aanstellen die het coronabeleid moet coördineren. Maar wie wordt het? Infectioloog Erika Vlieghe wil niet op de zaak vooruitlopen. “De vraag stelt zich niet”, zo reageert ze. “Erika zou dat zeer goed doen”, meent viroloog Marc Van Ranst.

  1. Engie in brief aan De Croo: “Kerncentrales langer openhouden is onmogelijk”
    Play
    375

    Engie in brief aan De Croo: “Kerncen­tra­les langer openhouden is onmogelijk”

    Volgens energiebedrijf Engie is het onmogelijk om de bestaande kerncentrales Doel 4 en Tihange 3 langer open te houden. Dat schrijft Engie in een brief aan premier Alexander De Croo (Open Vld), meldt Belga, dat de brief kon inkijken. Daarin wordt ook het belang van de gascentrale in Vilvoorde benadrukt, waarvoor de vergunning geweigerd werd door Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA). Engie zal zo snel mogelijk daarvoor een nieuwe aanvraag indienen, klinkt het.