Infectiologe en voormalig GEES-voorzitter Erika Vlieghe zou volgens viroloog Marc Van Ranst zeer geschikt zijn voor de job van coronacommissaris.
Volledig scherm
PREMIUM
Infectiologe en voormalig GEES-voorzitter Erika Vlieghe zou volgens viroloog Marc Van Ranst zeer geschikt zijn voor de job van coronacommissaris. © BELGA

Wie wordt langverwachte coronacommissaris van nieuwe regering?

De zeven onderhandelende regeringspartijen zijn overeengekomen dat ze voor een jaar een regeringscommissaris zullen aanstellen die het coronabeleid moet coördineren. Maar wie wordt het? Infectioloog Erika Vlieghe wil niet op de zaak vooruitlopen. “De vraag stelt zich niet”, zo reageert ze. “Erika zou dat zeer goed doen”, meent viroloog Marc Van Ranst.

 1. Ondanks wantoestanden en personeelstekort zijn ouders nog altijd “heel tevreden” over kinderopvang

  Ondanks wantoestan­den en personeels­te­kort zijn ouders nog altijd “heel tevreden” over kinderop­vang

  Ondanks de vele verhalen over wantoestanden in de kinderopvang die de afgelopen maanden naar buiten zijn gekomen, zijn ouders nog steeds “heel tevreden” over de sector. Dat blijkt uit een bevraging van de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) bij meer dan 2.000 ouders. “Het aanbieden van kwaliteitsvolle en veilige kinderopvang is vandaag meer dan ooit een topsport”, aldus de organisatie.
 2. De VS willen een munt van 1 biljoen dollar slaan om staatsschuld aan te pakken: kunnen wij dat ook?
  PREMIUM
  56

  De VS willen een munt van 1 biljoen dollar slaan om staats­schuld aan te pakken: kunnen wij dat ook?

  Een munt ter waarde van 1 biljoen dollar, ofwel 1.000 miljard. Het klinkt van de pot gerukt, maar in de VS pleiten belangrijke economen er wel voor. Met de hulp van een obscure wet uit de tijd van de Britse kolonisten is dat in theorie ook mogelijk. Hoe zit dat bij ons? Kunnen wij zomaar een munt van een biljoen slaan om onze staatsschuld te bestrijden? “In de middeleeuwen deed men niet anders: geld uit het niets op een munt slaan", zegt econoom Koen Schoors.
 3. Gert Verheyen breekt in ‘Over de oceaan’ na pijnlijk bericht van zijn zoon: “Het schuldgevoel draag ik nog altijd mee”
  PREMIUM
  TV
  21

  Gert Verheyen breekt in ‘Over de oceaan’ na pijnlijk bericht van zijn zoon: “Het schuldge­voel draag ik nog altijd mee”

  Het is een Gert Verheyen (52) die we nog niet eerder zagen. Wanneer zijn drie zoons in ‘Over de oceaan’ vertellen dat hun papa sinds de scheiding weinig initiatief neemt om contact met hen te zoeken, kan de nuchtere voetbalanalist zijn tranen niet bedwingen. Wat volgt is een bijzonder open getuigenis over ‘de grootste mislukking uit zijn leven’. “Het moment dat ik hen vertelde dat ik wegging, vergeet ik nooit meer.”