Voorzitter Meyrem Almaci. Links van haar staat vicepremier Petra De Sutter. Dan van links naar rechts aan de rechterkant: Björn Rzoska, Elke Van Den Brandt en Wouter De Vriendt.
Volledig scherm
PREMIUM
Voorzitter Meyrem Almaci. Links van haar staat vicepremier Petra De Sutter. Dan van links naar rechts aan de rechterkant: Björn Rzoska, Elke Van Den Brandt en Wouter De Vriendt. © BELGA

Wie volgt Meyrem Almaci op? De nieuwe voorzitter van Groen wordt naar alle waarschijnlijkheid een man

“Ik ben niet onmisbaar”, zei Meyrem Almaci zelf op de persconferentie. En dus zet ze een stap opzij om een nieuwe wind te laten blazen door haar groene partij. Wie is de grootste kanshebber om de groenen weer uit het dal te trekken?

 1. Vier Franse vrienden fietsen samen grootste Strava-tekening ooit: dinosaurus van 1.025 kilometer

  Vier Franse vrienden fietsen samen grootste Stra­va-tekening ooit: dinosaurus van 1.025 kilometer

  Vier Franse vrienden hebben samen de grootste Strava-tekening ooit gemaakt. Hiervoor heeft het viertal een fietsroute gemaakt van zo’n 1.025 kilometer en zat voor dit record maar liefst 44 uur op de fiets. De Fransmannen maakten deze rit eind vorig jaar in het centrum van Frankrijk, maar hun ‘velociraptor’ wordt nu ook officieel erkend als grootste Strava-tekening door Guinness World Records.
 2. RECONSTRUCTIE. Waarom Meyrem Almaci uiteindelijk zelf de handdoek gooide bij Groen: “Binnen de partij gaat het gezegde dat alles wat Almaci aanraakt in lood verandert”
  PREMIUM

  RECONSTRUC­TIE. Waarom Meyrem Almaci uiteinde­lijk zelf de handdoek gooide bij Groen: “Binnen de partij gaat het gezegde dat alles wat Almaci aanraakt in lood verandert”

  Coup de théâtre: Meyrem Almaci (46) gooit in het midden van haar termijn de handdoek in de ring als voorzitter van Groen. Het afscheid komt abrupt, maar het is de kroniek van een aangekondigd vertrek. Het ging zo slecht met de partij dat de kiesdrempel niet eens meer complete fictie was. Hoe veel kraks uiteindelijk tot haar vertrek geleid hebben.