Wie vanaf 1 juli zijn autorijbewijs haalt, moet zes maanden later verplicht terug naar de rijles.
Volledig scherm
Wie vanaf 1 juli zijn autorijbewijs haalt, moet zes maanden later verplicht terug naar de rijles. © TONY VAN GALEN

Wie vanaf juli rijbewijs haalt, moet na zes maanden verplicht terug naar rijles

Wie vanaf 1 juli zijn autorijbewijs haalt, moet zes maanden later verplicht terug naar de rijles. De cursus van 3,5 tot 4 uur zal wellicht bestaan uit een groepsgesprek en een rijvaardigheidscursus op een afgesloten terrein. Voor de prijs wordt gedacht aan 100 euro per chauffeur, legt Vlaams mobiliteitsminister Ben Weyts (N-VA) vanochtend op Studio Brussel uit.

633 reacties

 • Peter Rousseeuw

  5 jaar geleden
  Weyts denkt niet aan de veiligheid maar aan due 100€ per leerling! Hopelijk afrekening volgende keer in t stemlokaal !
 • Arthur Goethals

  5 jaar geleden
  Gewoon om ons nog meer geld af te nemen
 • Marc Vlemings

  5 jaar geleden
  Volgende keer gaat mijn stem naar SPA met de hoop dat er terug een politiek evenwicht komt.Als een politieke partij te groot wordt denken"sommigen"dat ze"ongenaakbaar"zijn met onzinnige regels en wetten tot gevolg.Meer controle zou een oplossing kunnen zijn en eventueel een cursus na zware overtredingen in het verkeer.
 • Klootzakkerij van bepaalde journalist moe Gelieve mail adres te verwijderen

  5 jaar geleden
  @louis pippers, een beetje respect aangebracht en ipv mensen"oude zakken"te bestempelen wel rij 30,50,70,90,120 waar het moet en je hebt van "oude zakken geen last.Laat nu uitgerekend personen zijn met zo'n opmerkingen die wegpiraten zijn en zich aan niks houden,iedereen moet wijken,overigens deze oude zak heeft 61 jaar rijbewijs zonder ongevallen,3 kinds,7 kleinkids leren rijden ,bonus malus nul en mag 5 ongevallen hebben eer ie stijgt,dus wie kan er niet rijden?.
 • Hanne Vlaeminck

  5 jaar geleden
  Diegenen die een rijbewijs hebben wéten hoe ze moeten rijden. Een terugkom cursus, waar je je 4 uurtjes moet gedragen heeft geen enkel nut. Diegenen die als gekken rijden doen dat mis ook niet als hun mama naast hen zit!
 1. Budget voor sigaretten beleggen in plaats van oproken? Dat levert je na 30 jaar ruim 100.000 euro op
  Spaargids.be

  Budget voor sigaretten beleggen in plaats van oproken? Dat levert je na 30 jaar ruim 100.000 euro op

  Stoppen met roken biedt niet alleen voordelen voor je gezondheid, het is ook een opsteker voor je portemonnee. Je bespaart op de kostprijs van sigaretten en behaalt met je niet-uitgegeven centen mogelijk een mooi beleggings- en spaarrendement. Bovendien dwing je bij de bank een goedkopere schuldsaldoverzekering af. Spaargids.be rekent uit hoeveel geld stoppen met roken je precies kan opleveren.
 2. Verrassing aan politierechtbank: extra controle douane
  VEURNE

  Verrassing aan politie­recht­bank: extra controle douane

  Hardleerse bestuurders konden gisteren in de politierechtbank van Veurne tweemaal tegen de lamp lopen. Binnen riskeerden ze eerdere boetes of rijverboden die met uitstel waren gegeven toch nog te moeten uitzweten. En buiten stond de douane hen op te wachten om na te gaan of alle boetes wel betaald waren. In totaal hadden de 40 beklaagden liefst 215.000 euro openstaande boetes. "We tonen dat het ons menens is met recidivisten", zegt procureur Filiep Jodts.
 3. Loopband of hometrainer kopen voor thuis? Dit is de beste keuze voor jouw situatie
  HLN Shop

  Loopband of hometrai­ner kopen voor thuis? Dit is de beste keuze voor jouw situatie

  Zin om te sporten, maar schrikt het koude, vaak natte herfstweer je af? Zie je een abonnement voor de fitness ook niet meteen zitten? Dan is de aankoop van een fitnesstoestel voor thuis mogelijk iets voor je. Een hele thuisfitness installeren is financieel en praktisch vaak niet doenbaar. Wil je je daarom beperken tot één toestel, maar weet je niet precies het welke? HLN Shop zet de voor- en nadelen van de twee populairste toestellen, de hometrainer en de loopband, op een rij.