BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Wie vals Covid Safe Ticket of vals PLF voorlegt, riskeert voortaan celstraf

Mensen die gebruik maken van een vals Covid Safe Ticket (CST) of een vals Passagier Lokalisatie Formulier (PLF), zullen meteen voor de correctionele rechtbank gedagvaard worden en riskeren daar een gevangenisstraf. Dat heeft het College van procureurs-generaal beslist, meldt woordvoerster Ann Schoonjans. In uitzonderlijke gevallen kan een minnelijke schikking van 750 euro voorgesteld worden, maar als die niet betaald wordt, volgt er sowieso een dagvaarding.

69 reacties

 • marc wauters

  8 maanden geleden
  In het echt doen ze dit toch niet veel bla blabla
 • Carin Desmet

  8 maanden geleden
  Moet je dan geen cst hebben om in de gevangenis te gaan? Hahaha... De eerste die mijn wil controle van horeca enz. Ewel dat zij en hun opdiensters eerst tonen aan mijn. België wordt echte politiedtaat en geen vrijheid meer. Politiekers hebben weer geld voor boetes gevonden..
 • Elise Van Damme

  8 maanden geleden
  Ik doe er van in begin niet aan mee. En zal er nooit niet aan mee doen,never!
 • Mark Van Damme

  8 maanden geleden
  goed dat ze hun prioriteiten kennen bij de justitie
 • Martina Geluk

  8 maanden geleden
  Het wordt steeds erger ze zijn helemaal niet goed wijs meer en dat terwijl de gevaccineerden de super verspreiders zijn. Wat een wereld.
 1. De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartphones
  Tweakers

  De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartpho­nes

  Ben je nog voor je vakantie op zoek naar een nieuwe smartphone? Hecht je veel belang aan de kwaliteit van de bijhorende camera, om zo onvergetelijke vakantiekiekjes en festivalfoto’s te kunnen maken? Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers trakteert je op zijn top drie smartphones-met-de-zotste-camera’s van het moment én geeft ook enkele minder dure alternatieven mee.
 2. West-Vlaamse gynaecoloog die eigen sperma gebruikte voor kunstmatige bevruchting is eerste gekende geval in België, maar niet in het buitenland

  West-Vlaam­se gynaeco­loog die eigen sperma gebruikte voor kunstmati­ge bevruch­ting is eerste gekende geval in België, maar niet in het buitenland

  De West-Vlaamse gynaecoloog Geert V. (70) heeft jarenlang zijn eigen sperma gebruikt voor kunstmatige inseminaties in het Torhoutse Sint-Rembertziekenhuis. Vier donorkinderen worden intussen gelinkt aan de arts. Dat dit in de openbaarheid komt, is een primeur in ons land, maar zeker niet in het buitenland. In Nederland kwamen al vijf gelijkaardige gevallen aan het licht. Het bekendste is dat van Jan Karbaat, die ongeveer negentig donorkinderen met zijn eigen zaad verwekte. Ongeveer evenveel als de Amerikaanse vruchtbaarheidsspecialist Donald Cline.