Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Photo News

Wie mag (niet) naar school? Wat bij een uitbraak? Mogen grootouders kinderen oppikken? Alle veelgestelde vragen op een rij

1 september: alle leerlingen in het lager en middelbaar onderwijs kunnen terug naar school, onder ‘code geel’ weliswaar. Het departement Onderwijs van de Vlaamse overheid heeft een aantal veelgestelde vragen over het nieuwe schooljaar beantwoord. Wat mag en wat kan niet? We lijsten de belangrijkste vragen en antwoorden hier voor u op. 

31 reacties

 • Hilde Van der Cammen

  1 jaar geleden
  Worden er na een volle lesdag met mondmaskers nog evenveen huistaken/toetsen gegeven als tevoren. Voor een deel van de kinderen (vb die met asthma) wordt dit wel een heel zware opgave.
 • Jose Hendrix

  1 jaar geleden
  Wanneer mogen we de kinderen gewoon weer in de klas brengen en met verjaardag vieren ook 1 ouder erbij zijn voor foto's
 • Christine Laevers

  1 jaar geleden
  Ik heb in vele scholen lesgegeven. Die regels zijn er maar dat gaat vlug verwateren want ze zijn niet realistisch. Dat doe je met robot Chineesjes maar niet met ... Enfin, het staat mooi al die regels. Iedereen is ingedekt en alle beetjes helpen zeker ? De geste telt ook. Que sera sera, denk ik.
 • marie-rose Decabooter

  1 jaar geleden
  Goede zaak dat de school weer open gaat voor de kinderen.Ze hebben lang genoeg thuis moeten blijven.Ze hebben ook sociale contacten nodig gelijk alle mensen.Met mondmaskers gaat je het virus niet doden.
 • Eric Criel

  1 jaar geleden
  En hoe zit het met de social distancing in de middelbare klassen. Wordt het les geven as usual of gaat men zoals overal de regels naleven. Vermoedelijk kan men dan niet alle leerlingen laten plaats nemen. Wordt niet over gesproken
 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.