Jürgen Conings.
Volledig scherm
PREMIUM
Jürgen Conings. © RV

Wie is Jurgen Conings? “Spierbundel met peperkoeken hartje”, “extreemrechtse wapenzot” of “gevaarlijke terrorist”?

De politie houdt sinds dinsdagmiddag in het hele land een klopjacht op een zwaarbewapende beroepsmilitair. De 46-jarige Jürgen Conings dreigt in een afscheidsbrief met “een aanslag tegen het regime en tegen virologen”. Hij zou gewapend zijn met een raketwerper, machinepistool en een gewoon pistool. Over wie Jürgen Conings echt is, lopen de meningen uiteen.

  1. Groen wil zorgtoeslag voor studenten met handicap tot ze afstuderen

    Groen wil zorgtoe­slag voor studenten met handicap tot ze afstuderen

    Groen wil dat studenten met een handicap de verhoogde kinderbijslag, de zogenaamde zorgtoeslag, krijgen tot ze afgestudeerd zijn. Vandaag verliezen zowat 3.000 studenten met een handicap die zorgtoeslag als ze 21 jaar worden. "Op dat moment hebben ze geen eigen inkomen om de vaak grote kosten verbonden aan hun handicap te betalen. Dat moet veranderen", zegt Groen-parlementslid Ann De Martelaer. Ze dient een resolutie in.
  2. Slechts 384 inspraakreacties over nieuwe Vlaamse stralingsnormen 5G

    Slechts 384 inspraakre­ac­ties over nieuwe Vlaamse stralings­nor­men 5G

    De Vlaamse overheid heeft maar 384 inspraakreacties gekregen tijdens de publieke consultatieronde over de nieuwe stralingsnormen om 5G mogelijk te maken. Dat is veel minder dan in andere openbare consultaties die over heel Vlaanderen worden georganiseerd. De meeste reacties gaan over de impact van straling op de gezondheid. Dat meldt minister van Omgeving Zuhal Demir. Volgens de N-VA-minister was de gezondheid ook de eerste prioriteit bij het opmaken van de normen.