Christine Mussche (rechts) aan de rechtbank in Mechelen.
Volledig scherm
PREMIUM
Christine Mussche (rechts) aan de rechtbank in Mechelen. © BELGA

Wie is Christine Mussche, de advocate die de vrouwen in de zaak-De Pauw verdedigt? “Van alle sms’jes is er niet één aan haar aandacht ontsnapt”

Lang voor ze bekend zou worden als #MeToo-advocate, nam Christine Mussche (64) het al op voor slachtoffers van familiaal en seksueel geweld. Nooit bracht het haar mensbeeld aan het wankelen. “De meesten onder ons zijn te redden.”

 1. Klassiek spaarboekje bij grootbank? Dan verdubbelen je spaarcenten na… 636 jaar
  Spaargids.be

  Klassiek spaarboek­je bij grootbank? Dan verdubbe­len je spaarcen­ten na… 636 jaar

  De rente op onze spaarboekjes is al lang geen vetpot meer. Bij de wettelijke minimumrente voor gereglementeerde spaarrekeningen, die de meeste grootbanken hanteren, duurt het liefst 636 jaar vooraleer je spaarcenten verdubbelen. Wie kiest voor spaar- of beleggingsproducten met een hoger rendement, slaagt er mogelijk wel nog in om bij leven zijn kapitaal met 100% te zien aangroeien. Spaargids.be beschrijft hoe dat kan.
 2. Dit was de tweede procesdag in zaak-De Pauw: “Jammer dat ze excuses niet aanvaarden. Maar ik versta hun kwaadheid”
  PREMIUM

  Dit was de tweede procesdag in zaak-De Pauw: “Jammer dat ze excuses niet aanvaarden. Maar ik versta hun kwaadheid”

  Een emotionele Bart De Pauw (53) vertelde gisteravond op het einde van het proces dat hij in therapie is. "Om uit te zoeken waarom ik dat contact zoek. Terwijl ik nochtans écht een heel goede vrouw heb." De tv-maker excuseerde zich ook "aan alle mensen voor wie ik storend ben geweest". "Ik besef nu dat mijn aandacht soms vervelend en ongepast was. Ik heb jullie niet goed aangevoeld."
 3. Onze reporter volgde proces De Pauw vanop eerste rij: "Het was scherven rapen. Valt er nog iets te lijmen? Of: potje breken, potje betalen?”
  PREMIUM

  Onze reporter volgde proces De Pauw vanop eerste rij: "Het was scherven rapen. Valt er nog iets te lijmen? Of: potje breken, potje betalen?”

  Vier jaar heeft het kamp De Pauw gezwegen: “Wij praten pas op het proces.” Dan wil je wel horen wat ze uiteindelijk te zeggen hebben. Iedereen zat dus op het puntje van de banken, sommige dames vielen er van verontwaardiging bijna af. “Het is hier geen theaterzaal”, probeerde de rechter een dag vol emoties te leiden. Uit de verdediging bleek dat De Pauw niet zinnens is om de martelaar van #metoo te worden. Maar in zijn eindwoord brak hij: een huilende, bevende man die zo graag wou ‘dat vrouwen mij graag zien’ dat het zielig werd.
 1. Politie voert opnieuw actie op luchthavens van Brussel en Charleroi: tot een uur extra wachttijd, zeven vluchten vertraagd op Brussels Airport
  Play

  Politie voert opnieuw actie op luchtha­vens van Brussel en Charleroi: tot een uur extra wachttijd, zeven vluchten vertraagd op Brussels Airport

  De politievakbonden voeren vrijdag opnieuw actie op de luchthavens van Brussel en Charleroi. Daardoor zijn vanochtend op Brussels Airport zeven vluchten met vertraging vertrokken, meldt Nathalie Pierard, woordvoerder van de luchthaven. De vertraging liep op tot maximaal veertig minuten. In Charleroi is het gemeenschappelijk vakbondsfront om 11 uur samengekomen voor een filterblokkade die tot halverwege de namiddag zou duren.