Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

Wie is belangrijker? Minder onmisbaar? Wie telt meer? Dat is nu een politieke keuze

Het was premier De Croo zelf die, wat onverwacht en deze keer sneller dan de rest, de datum van de vaccinatiestart lanceerde. Kort nadat de ministers van Volksgezondheid hun vergadering hadden afgesloten, nog voor het kernkabinet erover sprak. Daar is uiteraard niets achter te zoeken. In Vivaldi is er officieel profilering noch naijver. Zeker niet over corona. Al levert vooral de MR, die in de knoop ligt, dagelijks het tegenbewijs. Niet enkel zij reageerden overspannen op de onverstandige woordkeuze waarmee Frank Vandenbroucke de sluiting van niet-essentiële winkels verdedigde. 

14 reacties

 • Gertie Daerden

  4 maanden geleden
  Misschien eens eerst kijken hoe het de Britten, zal "vergaan"  Zij krijgen als eerste het vaccin. Misschien de mensen die het vaccin willen, een premie geven, want met zo weinig studies, doen ze eigenlijk mee aan een experiment.In contract farma staat dat ze niet opdraaien voor neveneffecten, deze zijn ten laste jawel van de belastingbetaler. En we stonden erbij en keken ernaar.
 • Marc Van Caekenberghe

  4 maanden geleden
  De keuze waarbij de economie zo snel mogelijk op volle toeren kan draaien is de enige juiste keuze. Al de rest wordt immers betaald door economische activiteit. En dan kom je toch uit bij de actieve bevolking om deze na medische contactberoepen als eerste te vaccineren. Dan zijn trouwens de grootste bronnen van besmetting in rusthuizen ook direct gevaccineerd. Dit is dus geen kille keuze maar een rationele keuze met de beste inzet van beschikbare schaarse middelen.
 • Jan VANDEN BERGHE

  4 maanden geleden
  Het meest misbaar zijn de politiekers, want als er geen zijn, dan blijft alles draaien, soms zelfs beter. Dus een kans voor de politiekes om te tonen dat ze wel om hun kiesvee geven, en wachten tot allerlaatst.
 • Osselaer Christophe

  4 maanden geleden
  Zou het niet logischer zijn om de actieve bevolking eerst te vaccineren dan ouderen Als actieven massaal gevaccineerd worden us de kans kleiner dat ze ouderen besmetten
 • Jos Spriet-Dewaele

  4 maanden geleden
  Het zijn wel de 65 plussers die het meest bijgedragen hebben tot de huidige luxe. Moeten ze nu ook eerst sterven zodat hun pensioenbijdrage gebruikt kan worden voor de volgende generatie. Maar misschien moeten we onze politici eerst laten in inenten zodat we de gevolgen van het vaccin met eigen ogen zien Want politici komen overal
 1. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 2. RECONSTRUCTIE. Overlegcomité werd slag om de terrassen: "Ik dacht dat de hele discussie ging ontploffen”
  PREMIUM
  156

  RECONSTRUC­TIE. Overlegco­mité werd slag om de terrassen: "Ik dacht dat de hele discussie ging ontploffen”

  Zeven uur hebben we erop moeten wachten, maar: “Moederdag is gered!” Op 8 mei openen de horecaterrassen en mag er thuis een koppel over de vloer komen, maar aan die reddingsactie ging wel een heuse slag om de terrassen vooraf. “Helemaal op het einde werd het akkoord zelfs bijna opgeblazen door Elio Di Rupo.” Wat gebeurde er achter de schermen van een van de langste overlegcomités ooit?
 1. Waar kwam dat vandaan? Bliksem slaat in op klaarlichte dag
  Play

  Waar kwam dat vandaan? Bliksem slaat in op klaarlich­te dag

 2. Alles voor de wetenschap! Nederland opent testcafé waar je nu al een pintje kan drinken
  Play

  Alles voor de wetenschap! Nederland opent testcafé waar je nu al een pintje kan drinken