Marino Keulen gaat boetes tot 5.000 euro geven aan alle nieuwkomers die weigeren een inburgeringscursus te volgen.
Volledig scherm
Marino Keulen gaat boetes tot 5.000 euro geven aan alle nieuwkomers die weigeren een inburgeringscursus te volgen. © UNKNOWN

"Wie inburgeringscursus weigert, krijgt boete"

 1. Politie gaat ver om stakend ziekenhuispersoneel op te vorderen: “Collega ‘s nachts vijftien keer opgebeld, net de Gestapo”
  Play

  Politie gaat ver om stakend ziekenhuis­per­so­neel op te vorderen: “Collega ‘s nachts vijftien keer opgebeld, net de Gestapo”

  In Franstalig België staat vandaag een staking in de zorgsector op het programma. Heel wat verpleegsters zullen het werk neerleggen, met de nodige zenuwachtigheid in de ziekenhuizen tot gevolg. Enkele directies vorderen daarom uit voorzorg hun personeel op. En in sommige gevallen komt daar zelfs politie bij te pas, weet RTL. “Een collega van ons werd ‘s nachts tot vijftien keer opgebeld, net de Gestapo”, klinkt het.
 2. Wordt Mega volgende energieleverancier in problemen? “Geen acuut gevaar” en “situatie niet te vergelijken”

  Wordt Mega volgende energiele­ve­ran­cier in problemen? “Geen acuut gevaar” en “situatie niet te vergelij­ken”

  “Er is geen reden tot ongerustheid over onze situatie.” Zo reageert de Waalse energieleverancier Mega op het faillissement van de Vlaamse Energieleverancier. De naam van Mega valt regelmatig als het gaat om andere energiespelers die in de problemen dreigen te komen. Maar daar is niets van aan, benadrukt het bedrijf zelf. Ook volgens Test-Aankoop dreigt geen acuut gevaar.