Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Wannes Nimmegeers

Wie heeft recht op overschotvaccins? “Het belangrijkste is dat er geen vaccins verloren gaan”

Veerle Heeren, burgemeester van Sint-Truiden, liet zich al in maart inenten met een coronavaccin. Naar eigen zeggen gebeurde dat met een ‘overschotvaccin’, en gebeurde er niets onwettigs. Toch is er veel commotie over de vroegtijdige vaccinatie van de 56-jarige burgemeester, en ook eerder zorgden berichten over vaccinrestjes die bij niet-risicopatiënten terecht kwamen voor kritiek. Werd Heeren voor haar beurt gevaccineerd, of zorgde ze er enkel voor dat er geen vaccin verloren ging? 

  1. Truiens burgemeester Veerle Heeren reageert voor het eerst voor de camera bij VTM NIEUWS na heisa over vervroegd vaccin: "Ik heb een inschattingsfout gemaakt"
    Sint-Truiden

    Truiens burgemees­ter Veerle Heeren reageert voor het eerst voor de camera bij VTM NIEUWS na heisa over vervroegd vaccin: "Ik heb een inschat­tings­fout gemaakt"

    Veerle Heeren (CD&V), burgemeester van Sint-Truiden, heeft voor de camera van VTM NIEUWS gereageerd op de heisa die ontstond nadat ze veel te vroeg gevaccineerd werd. Ze liet ook haar familieleden en kennissen vaccineren, blijkt uit gelekte documenten. “Ik heb een inschattingsfout gemaakt, maar ik deed niets onwettigs”, zegt ze. Heeren antwoordt verder op geen enkele vraag en herhaalt vooral de uitspraken uit haar statement van vanochtend. Vlaams Belang roept intussen op tot het ontslag van de Truiense burgemeester, CD&V-voorzitter Joachim Coens vindt dat het “aan de mensen en de gemeenteraad van Sint-Truiden is om dat finaal te beoordelen”.