Turnhoutsebaan, Antwerpen. ‘Het probleem is dat de fiets zo sterk aan het groeien is en we te traag ruimte afnemen van de auto’, zegt Wout Baert  van Fietsberaad Vlaanderen
Volledig scherm
PREMIUM
Turnhoutsebaan, Antwerpen. ‘Het probleem is dat de fiets zo sterk aan het groeien is en we te traag ruimte afnemen van de auto’, zegt Wout Baert van Fietsberaad Vlaanderen © Tim Dirven

Wie durft nog de weg op? “Mijn kinderen mogen niet meer fietsen”

Een week geleden stierf een fietsend meisje na een aanrijding met een vrachtwagen. Vlaanderen telt bijna 300 gevaarlijke kruispunten, de helft van de fietspaden op gewestwegen zijn onveilig. Toch nemen steeds meer mensen de fiets. Hoe moet dat verder? Steeds meer ouders twijfelen om hun kind met de fiets naar school te laten gaan.

  1. Vandenbroucke niet te spreken over uitlatingen professor Gala : “Wat die man verklaart, is onvoorstelbaar lichtzinnig”

    Vandenbrou­c­ke niet te spreken over uitlatin­gen professor Gala : “Wat die man verklaart, is onvoorstel­baar lichtzin­nig”

    Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) is niet te spreken over de uitlatingen van professor Jean-Luc Gala, een wetenschapper met dertig jaar ervaring. De hoogleraar infectieziekten aan de UCL zei aan onze krant dat de toestand in het Brussels Gewest en Wallonië “minder erg is dan men doet uitschijnen.” “Wat die man verklaart, is onvoorstelbaar lichtzinnig”, aldus de minister in Terzake.