Illustratiebeeld. Clos Bizet in Anderlecht omschrijft zichzelf op zijn website als "een luxueus en stijlvol woon- en zorghuis", en dat blijkt ook uit de foto's die het daar toont.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. Clos Bizet in Anderlecht omschrijft zichzelf op zijn website als "een luxueus en stijlvol woon- en zorghuis", en dat blijkt ook uit de foto's die het daar toont. © Vulpia

Wie doodde de 85-jarige Grazia in haar bed in rusthuis in Anderlecht?

85 jaar was Grazia O. De bejaarde vrouw woonde nog niet zo lang in het rusthuis Clos Bizet in Anderlecht. Maandagochtend lag ze dood op bed. Haar keel leek overgesneden. Nergens lag er een mes. "Nochtans loopt niemand ons rusthuis zomaar in en uit", beklemtoont de directie.

6 reacties

 • irene van impe

  3 maanden geleden
  cameras moeten overal geplaatst worden! Hoe is dat toch mogelijk? iedereen die binnenkomt moet gecheckt en ingeschreven worden. Ook personeel moet grondig gescreend worden.
 • Jessica Devos

  3 maanden geleden
  Sabin Schoofs de deuren van bewoners mogen omwille van de brandveiligheid niet opslot snachts indien dit om uitzonderlijke redenen wel gebeurd is het altijd in overleg met de familie
 • Sabin Schoofs

  3 maanden geleden
  In alle WZC zouden de deuren van de bewoners 's nachts toe moeten zijn. Alleen te openen met sleutel voor het personeel!
 • Ivo De Grande

  3 maanden geleden
  Niet moeilijk hé, zoek uit: wie had er baat bij? En je bent er.
 • Marc Van Driessche

  3 maanden geleden
  Je wilt niet weten wat er in Brusselse rusthuizen snacht rondloopt.
 1. OVERZICHT. Aantal nieuwe besmettingen en hospitalisaties daalt opnieuw, wel nog lichte stijging op diensten intensieve zorg
  Play
  665

  OVERZICHT. Aantal nieuwe besmettin­gen en hospitali­sa­ties daalt opnieuw, wel nog lichte stijging op diensten intensieve zorg

  De kentering in de coronacijfers zet zich door. Het gemiddelde aantal nieuwe bevestigde gevallen en ziekenhuisopnames zakt verder en zelfs nog een beetje meer dan gisteren: met respectievelijk 6 en 9 procent op weekbasis. Op de diensten intensieve zorg is er gemiddeld wel nog altijd sprake van een lichte stijging. Dat blijkt uit de recentste cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano.
 2. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.