Fluvius-woordvoerder Björn Verdoodt legt uit hoe de digitale meter werkt.
Volledig scherm
PREMIUM
Fluvius-woordvoerder Björn Verdoodt legt uit hoe de digitale meter werkt. © RV/Claudia Van den Houte

Wie digitale meter weigert, wordt zwaar aangepakt. Dit moet je weten

Netbeheerder Fluvius heeft al enkele duizenden aangetekende brieven verstuurd naar gezinnen die hardnekkig weigeren om een digitale meter te laten plaatsen. In het allerslechtste geval volgt een dagvaarding voor de rechtbank. Wie riskeert dat? En moet je je zorgen maken als er nog geen installateur langs is geweest? De zeven belangrijkste vragen over de digitale meter beantwoord.

232 reacties

 • werner van weyenberg

  1 maand geleden
  Ze gaan in de zakken zitten van de heren en dames met zonnepanelen, moord en brand natuurlijk, maar dat er mensen zijn zonder die mee betalen voor hun panelen daar hoor ik hier niks van, hier digitale meter voor maand januari 2,3 piekvermogen,jaarverbruik 1858kwh gemeten digitaal over 2022 lijkt me toch zo geen diefstal moet ik zeggen.
 • Fenny Boer

  1 maand geleden
  @gilberte Vergaelen het verschil tussen een slimme en een digitale meter is dat een slimme van afstand uitleesbaar is via internet voor de energiemaatschappij. Zo is dat tenminste in Nederland.
 • Jan Kerkhof

  1 maand geleden
  Stephan Olieux dan hebben ze je iets wijsgemaakt: het tweetarievenstelsel blijft, maar enkel op producent-niveau. Het valt enkel weg wat betreft het verdeelnet. Fluvius biedt het dus niet meer aan, maar Engie, Luminus enz. bieden het nog wèl aan.
 • gilberte Vergaelen

  1 maand geleden
  Kan me iemand zeggen wat het verschil is tussen een "digitale meter" en een "slimme meter". Niemand van de electrische maatschappijen kan een antwoord geven. Ons werd enkele jaren geleden een "Slimme meter" in onze strot geduwd.
 • Geert Tamsyn

  1 maand geleden
  Zonnepanelen en EV als thuisbatterij, en alles is opgelost.
 1. Nu de klok een uur vooruit is gezet: met deze 3 tips wen je zo snel mogelijk aan de zomertijd
  PREMIUM

  Nu de klok een uur vooruit is gezet: met deze 3 tips wen je zo snel mogelijk aan de zomertijd

  Het is weer zover: de zomertijd is begonnen. Vannacht hebben we de klok een uur vooruit gezet. En zoals ieder jaar vragen we ons dan af: schaffen we het winter- of zomeruur niet beter gewoon af? En zo ja, welke tijd laten we dan best in het verleden? Onze wetenschapsexpert Martijn Peters geeft mee wat voor wetenschappers de beste optie lijkt, én geeft advies om de uurwisseling vlot te laten verlopen.
 2. In deze Delhaize mocht je dit weekend niet kieskeurig zijn: “Al blij dat ze open zijn... Maar dit is wel héél erg”
  PREMIUM

  In deze Delhaize mocht je dit weekend niet kieskeurig zijn: “Al blij dat ze open zijn... Maar dit is wel héél erg”

  Het zou een “ongewoon weekend” worden in onze supermarkten, zo voorspelde retailexpert Gino Van Ossel. Ongewoon is het ook geworden in de vestiging van Delhaize in Heverlee, waar gisteren heel wat rekken leeg bleven. “Het gaat om versproducten uit het magazijn in Zellik, dat de voorbije dagen en ook vrijdagavond nog werd geblokkeerd”, aldus Delhaize-woordvoerder Roel Dekelver.
  Leuven