Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Wie besmet is, kan binnenkort zelf zijn hoogrisicocontacten online doorgeven

Wie besmet is met het coronavirus, zal binnenkort zelf zijn hoogrisicocontacten online kunnen doorgeven. En wie via Coronalert wordt verwittigd van een hoogrisicocontact, zal zichzelf online kunnen registreren en op die manier sneller een testcode krijgen. Dat hebben de ministers van Gezondheid woensdag beslist tijdens hun interministeriële conferentie, zegt Karine Moykens, die het Interfederaal Comité Testing and Tracing voorzit.

6 reacties

 • patrick feyen

  2 jaar geleden
  Dus er worden een hoop mensen betaald voor de contact tracing en nu zouden we nog een app moeten installeren? Echt wel. En wat met mensen zonder smartphone, die negeren we gewoon?
 • Emi Hergersberg

  2 jaar geleden
  Zoals bij een plotse griep : kruip in je bed en slaap :-) uitzieken zoals vroeger. Ze weten precies nog altijd niet dat veel mensen géén smartfone hebben. Besmet zijn is precies mode ?
 • Pieter Franssen

  2 jaar geleden
  Als besmette moet je toch niet onbezoldigd doen, waar een ander betaald voor wordt. Als je het zelf moet doen, dan mag je voor dat werk ook betaald worden. En ontmantel dan ogenblikkelijk heel dat callcenter
 • Lisa Carpentier

  2 jaar geleden
  Dat gaat toch niemand doen.
 • Lieven Van Damme

  2 jaar geleden
  Overbelaste callcenter? Misschien kan je ervoor zorgen dat we worden teruggebeld.Een besmet iemand die na 3 dagen constant belllen ,nog altijd niemand aan de lijn krijgt,is onverantwoordelijk.