Onze landgenoot Hans Kluge, de regionale directeur van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) voor Europa.
Volledig scherm
Onze landgenoot Hans Kluge, de regionale directeur van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) voor Europa. © RV

WHO ernstig bezorgd over toename besmettingen in Europa: “Weer het epicentrum van de pandemie”

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) maakt zich ernstig zorgen over het stijgende aantal coronabesmettingen in Europa. De directeur voor Europa Hans Kluge waarschuwt dat volgens "een betrouwbare voorspelling" voor februari nog eens een half miljoen doden zullen vallen. 43 landen in onze regio zullen in diezelfde periode te maken krijgen met hoge tot extreme druk op de ziekenhuisbedden. 

49 reacties

 • patrick feyen

  1 week geleden
  Wie daar allemaal inzit, daar stel ik me vragen bij? Ook hun geloofwaardigheid staat soms ter discussie? Landen waar de vacconatiegraad enorm laag is daar hoor je niets over enorme oversterfte, dat roept toch vragen op?
 • Willy van craen

  2 maanden geleden
  Leve volle zalen en voetbalvelden, grote winkels, sporthallen, gym,studenten zuippartijen, tram en bus en dicht op elkaar. Niet te verwonderen dat corona lacht en ziet de doden vallen met hopen. Als jij dringend moet geopereerd worden moet je wachten voor de niet gevaccineerde.
 • Eric De Bruycker

  2 maanden geleden
  Het immuunsysteem versterken, gezond leven en eten kunnen ook helpen tegen griep en Coronavirus. Ook afstand houden, mondmaskers en goede hand hygiëne...maar geloof niet in covid safe pas.
 • Gaston Miar

  2 maanden geleden
  COVID is er al twee jaar. De juiste maatregelen worden te vroeg opgeheven. Vaccinatie wordt niet verplicht. Grenzen worden niet gesloten. En nu is men plots ongerust!?
 • Paul van de velde

  2 maanden geleden
  Tja, als alles mag, met 50.000 op een weide, 7000 binnen, geen mondmaskers etc. en dat als er maar steden zijn waar 50% gevaccineerd is, dat is om problemen vragen. En de politiek? Die vergadert en vergadert er maar op los zonder oplossingen. Zo blijven ze maar rondjes lopen. We kennen de slechtste regeringen van de laatste jaren waar leugens dagelijkse kost zijn.
 1. RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesverhaal dat u dit jaar op tv zal zien”
  TV

  RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesver­haal dat u dit jaar op tv zal zien”

  Wanneer een serie uit de koker van Tim Van Aelst komt, zijn onze verwachtingen hooggespannen. Met ‘Studio Tarara’ heeft de Shelter-topman namelijk één van de beste Vlaamse reeksen van het voorbije decennium op z'n naam staan. Z’n nieuwste worp, momenteel te zien op Streamz, draait rond de niet voor de hand liggende romance tussen de erg linkse Billie en de vrij rechtse Benjamin. De liefde is groot, maar de tegenstellingen nog groter. Kan Van Aelst met die interessante premisse ook een originele serie uit z’n hoed toveren? Bram De Brabander zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 2. Op zoek naar een koptelefoon of (draadloze) oortjes? Dit zijn dé 5 koopjes van het moment
  Hardware Info

  Op zoek naar een koptele­foon of (draadloze) oortjes? Dit zijn dé 5 koopjes van het moment

  De soldenperiode is volop aan de gang en we bevinden ons in de periode rond Blue Monday, de meest deprimerende dag van het jaar. Hoog tijd dus om jezelf dus even extra te verwennen, met een headset bijvoorbeeld. Techexpert en hoofdredacteur bij Hardware Info Frank Everaardt wijst je de weg naar dé koopjes van het moment, met aandacht voor gamers, sporters, vergadertijgers, bingewatchers en alles daartussen.
 3. Waarom werd Dave De Kock na zijn vrijlating niet meer opgevolgd? Minister Van Quickenborne: “Dat juridisch instrument bestond toen nog niet voor deze feiten”
  Play

  Waarom werd Dave De Kock na zijn vrijlating niet meer opgevolgd? Minister Van Quickenbor­ne: “Dat juridisch instrument bestond toen nog niet voor deze feiten”

  Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) liet maandag bij ‘VTM Nieuws’ weten dat het juridisch instrument waarmee Dave De Kock (34), de ontvoerder van de vierjarige peuter Dean, na zijn vrijlating moest worden opgevolgd destijds nog niet bestond. In 2008 mishandelde De Kock de tweejarige Miguel Van Kriekinge, met de dood van het kind als gevolg. Daarvoor kreeg de man een gevangenisstraf van tien jaar, die hij volledig uitzat.