Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

Weyts wil ook drie kleurcodes voor onderwijs: in zijn barometer staat ‘scholen sluiten’ er niet tussen

In 2020 was er al een onderwijsbarometer, maar die stierf een stille dood. Nu werkt Vlaams Onderwijsminister Ben Weyts (N-VA) aan een nieuwe. Opvallend: ‘verplicht afstandsonderwijs’ zou er nergens instaan. “Dat kan alleen in een lockdown, die er hopelijk nooit meer komt." 

54 reacties

 • Jaak Casteleyn

  4 maanden geleden
  Na de verkiezingen dat heerschap, en bij uitbreiding gans de NVA-kliek, tot nooit meer.
 • chris delanghe

  4 maanden geleden
  De politiek haalt zijn kleurendoos te voorschijn... altijd leuk. Maar zij zullen uiteindelijk wel bepalen welke kleurtjes tellen naar eigen willekeur. Maw een barometer met regelknopjes eraan (zodat zij altijd het laatste (leugen)woord hebben). Mensen, gebruik nu zelf ook eens uw gezond verstand. In Brussel zijn ze het precies kwijtgeraakt. Laat de hele boel gewoon los. (Er komen nog honderden varianten ...) Straks zijn er meer ministers in dit land dan belastingsbetalers.
 • Ronny Van de Wal

  4 maanden geleden
  Na de 'verkiezingen'.Een minister van barometerbeheer.
 • Jacqueline Sels

  4 maanden geleden
  Severine Degreef, ik ben al 49 jaar "aan de bak" in het onderwijs en ik faal niet. Ik "pak" ook geen "poen", ik krijg een halve wedde voor mijn halftijds werk: 10 lesuren = +- 20 u schoolwerk per week tijdens een gewone week. Dat komt neer op zo'n 20 euro per werkuur, vóór jaarlijkse personenbelasting. Als ik alles optel kom ik aan 70-75 weekdagen vakantie per jaar, waarvan juli/aug als interim niet betaald. En toch blijft het een mooie job. Waar wacht u op?
 • Jo Peeters

  4 maanden geleden
  Wie kinderen wil moet daar altijd voor kunnen zorgen! 1 ouder werken en 1 thuis voor het huishouden en om voor hun kroost te zorgen. Zo ging het vroeger en nu wil iedereen werken en de kinderen desnoods dumpen in de opvang, de school of bij de grootouders.
 1. Man met alarmpistool lost schot in school Anderlecht en slaat daarna op de vlucht: wapen teruggevonden
  Play
  Brussel

  Man met alarmpi­stool lost schot in school Anderlecht en slaat daarna op de vlucht: wapen teruggevon­den

  In Anderlecht is deze maandagmiddag een gewapende man binnengedrongen in de school L’Institut de la Providence. Daarbinnen bedreigde hij een leerkracht en loste daarbij ook een schot. Dat bevestigt de politiezone Brussel-Zuid. “De man is nog niet opgepakt”, aldus de politiewoordvoerster. Een alarmpistool werd in de nabijheid van de school aangetroffen en in beslag genomen voor verder onderzoek.