Beeld ter illustratie
Volledig scherm
Beeld ter illustratie © photo_news

Weyts wil minder files aan snelwegafritten

De Vlaamse regering pakt dit jaar opnieuw enkele snelwegafritten aan, in de hoop het toenemende fileprobleem in ons land in te perken. Dat laat minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) weten. Twee jaar geleden werden al elf afritten aangepakt waar vaak file stond - bij zeven ervan zou de file verminderd zijn, bij twee nam ze echter toe.

70 reacties

 • Koen Vranken

  5 jaar geleden
  Openbaar vervoer optimaliseren!!! Maja nva moet toch iets kunnen zeggen eh zoals gewoonlijk...
 • Tom Amonski

  5 jaar geleden
  Ziet maar dat de afrit in Beringen E313 aan beide kanten erbij zit
 • Tom Amonski

  5 jaar geleden
  Hola iets zinnigs uit de mond van Weyts, komt die dan toch buiten....
 • Luciano van As

  5 jaar geleden
  De man van de "goede nieuws" show ! Als hij op TV verschijnt is het steens om zichzelf in de picture te stellen van hoe goed hij wel niet bezig is. Als er ergens iets in de soep draait, is hij nergens te bespeuren !
 • Nils De Vriendt

  5 jaar geleden
  Geef een belastingvoordeel voor motoren en speedpedelecs ipv bedrijfswagens, er kunnen 2a3 motoren op 1 autoparking en de speedpedelecs zijn het goed alternatief voor vuile 45km/u tweetaktbrommertjes
 1. “Mama stuurde mij nog een bericht. Nu blijkt dat iemand anders het heeft gestuurd”: Kevin (38) getuigt voor het eerst nadat zijn moeder Marleen (64) dood werd teruggevonden
  PREMIUM

  “Mama stuurde mij nog een bericht. Nu blijkt dat iemand anders het heeft gestuurd”: Kevin (38) getuigt voor het eerst nadat zijn moeder Marleen (64) dood werd teruggevon­den

  Sinds vrijdag staat de wereld van Kevin Liekens (38) uit Leuven stil. Toen kwam de politie het nieuws brengen dat zijn mama, Marleen V.L. (64), dinsdag vermoord is teruggevonden in het grensdorp Koewacht. Een dertiger werd opgepakt. Maar wie die verdachte is en waarom Marleen dood moest, blijft voor haar zoon een raadsel. Kevin doet bij HLN voor het eerst zijn verhaal: “Was het iemand om haar erfenis te doen?”
 2. ONZE OPINIE: “Volgens Bart Somers (Open Vld) worden straks alle ambtenaren gelijk behandeld. Maar sommige ambtenaren zijn meer gelijk dan andere”
  PREMIUM

  ONZE OPINIE: “Volgens Bart Somers (Open Vld) worden straks alle ambtenaren gelijk behandeld. Maar sommige ambtenaren zijn meer gelijk dan andere”

  “De statutaire ambtenaar heeft vandaag nog altijd een luxepositie tegenover zijn contractuele collega. De Vlaamse regering grijpt terecht in om die ongelijkheid voor de Vlaamse ambtenaren zoveel mogelijk weg te werken. Maar er blijven een pak uitzonderingen bestaan”, schrijft politiek journalist Isolde Van den Eynde. “Dan is het statuut onvoldoende herbekeken.”
 3. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.