Links: minister Ben Weyts. Rechts: Klimaatmars Brussel
Volledig scherm
Links: minister Ben Weyts. Rechts: Klimaatmars Brussel © Belga, Eric Mildt

Weyts waarschuwt klimaatspijbelaars: “Dit is steeds ongewettigde afwezigheid”

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts heeft de scholen gevraagd om het klimaatspijbelen altijd te bestempelen als een ongewettigde afwezigheid. “Je kan niet zeggen dat je bekommerd bent om de leerachterstand en de onderwijskwaliteit en tegelijk een oogje toeknijpen. Spijbelen duldt geen selectiviteit”, zo antwoordde de N-VA-minister woensdag in het Vlaams Parlement op een vraag van Vlaams Belang-parlementslid Filip Brusselmans.

 1. INTERVIEW. Zanna Vanrenterghem, de frisse wind op de klimaatmars: “Ik pleit nochtans voor hetzelfde als Anuna”
  PREMIUM

  INTERVIEW. Zanna Vanrenterg­hem, de frisse wind op de klimaat­mars: “Ik pleit nochtans voor hetzelfde als Anuna”

  Het gezicht van de tienduizenden klimaatbetogers in Brussel gisteren was niet Anuna De Wever, maar wel Zanna Vanrenterghem. 31 jaar, werkzaam bij Greenpeace, vicevoorzitter van de Klimaatcoalitie én door Louis Neefs geïnspireerd - zo vertelt ze ons. Met heldere en genuanceerde uitspraken probeert ze de klimaatzaak zo hoog mogelijk op ieders agenda te zetten. “Onze politici stonden als ramptoeristen naar de overstromingen in Wallonië te kijken, maar ze zetten wel degelijk kleine stappen in de goede richting.”
 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.