Vlaams onderwijsminister Ben Weyts maakt met zijn voorstel om leerkrachten permanent 140% te laten werken, of 28 in plaats van 20 lesuren toe te  kennen, een "grove onderschatting van de werklast die leraren torsen", zo klinkt in het onderwijsveld.
Volledig scherm
PREMIUM
Vlaams onderwijsminister Ben Weyts maakt met zijn voorstel om leerkrachten permanent 140% te laten werken, of 28 in plaats van 20 lesuren toe te kennen, een "grove onderschatting van de werklast die leraren torsen", zo klinkt in het onderwijsveld. © Photo News

Weyts’ plan om lerarentekort aan te pakken krijgt onvoldoende: “Grove onderschatting van werklast”

De onderwijskoepels, schooldirecteurs en onderwijsbonden hadden snel het kerstrapport van Vlaams onderwijsminister Ben Weyts (N-VA) klaar. Voor zijn pakket maatregelen om het lerarentekort aan te pakken krijgt hij een onvoldoende. “Nu lijkt de minister te zeggen ‘een leerkracht die maar 20 uren lesgeeft, kan er makkelijk 40% bijdoen.’ Maar dat klopt niet.”

  1. RECENSIE. ‘Anne Boleyn’: “Een royaal gemiste kans”
    TV

    RECENSIE. ‘Anne Boleyn’: “Een royaal gemiste kans”

    Over Anne Boleyn werd al veel gezegd en geschreven, maar zelden trok de tweede van zes echtgenotes van Hendrik VIII zo veel de aandacht als met de nieuwste reeks over haar leven. ‘Anne Boleyn’, een driedelige miniserie met Jodie Turner-Smith in de titelrol op Streamz, beeldt Anne Boleyn namelijk voor het eerst af als een niet-witte vrouw. Of die nieuwe interpretatie ook tot een verfrissende kijkervaring leidt? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.