Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA).
Volledig scherm
PREMIUM
Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA). © BELGA

Weyts pakt dierenbeulen strenger aan: hogere boetes en maximale celstraf van 3 maanden naar 5 jaar

Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) verhoogt de straffen voor wie dieren mishandelt of verwaarloost. Dierenbeulen kunnen voortaan tot vijf jaar gevangenisstraf krijgen of zelfs tien jaar in het geval van recidive. “En dat is echt niet overdreven”, zegt Gaia-voorzitter Michel Vandenbosch. “De huidige straffen schrikken beulen niet af.”

135 reacties

 • Ives Ameel

  1 jaar geleden
  Verstandig man
 • Kestens Deborah

  1 jaar geleden
  Heel erg bedankt minister Weyts!!! In naam van alle dieren die dit zelf niet kunnen zeggen.
 • Pieter Antonius

  1 jaar geleden
  Prachtig !!! Eindelijk een beetje meer respect voor het dierenleed. Een persoon kan iemand aanwijzen die hem leed toebracht. Een dier heeft ons nodig om het te verdedigen.
 • Greta Vandenbussche

  1 jaar geleden
  Mooi initiatief. Eindelijk een minister die er echt werk van maakt om dierenmishandeling en verwaarlozing erg te bestraffen. Hopelijk volgen de rechters zijn advies. Bedankt minister Weyts in naam van alle dierenvrienden.
 • frans Venloo

  1 jaar geleden
  Het wordt duidelijk het zijn paniekreactie's van Weyts nu hij de NVA dieper ziet zinken Zijn altijd maar meer en meer boeten ( denk aan zijn camera's en wegcontroles ) welke niets opbrachten op gebied van veiligheid , en belastingen zijn steeds meer onpopulairde voor de kiezers
 1. Opnieuw ernstige problemen aan viaduct Merksem: zware verkeersellende in kerstperiode voorspeld, NSZ reageert verbouwereerd
  Merksem

  Opnieuw ernstige problemen aan viaduct Merksem: zware verkeersel­len­de in kerstperio­de voorspeld, NSZ reageert verbouwe­reerd

  Het houdt niet op. Opnieuw zijn er ernstige problemen aan het viaduct van Merksem vastgesteld, ditmaal in de richting van Gent. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) moet daarom twee weekends - waarvan eentje in de drukke kerstperiode - werken uitvoeren. Er wordt zware verkeershinder voorspeld. De Antwerpse middenstand reageert verbouwereerd. “Dit zal gevolgen hebben voor onze verkoop.”
 2. Frank Vandenbroucke tegen terugkeer mondmaskerplicht: “Maar je moet je niet schamen om er eentje te dragen”
  18

  Frank Vandenbrou­c­ke tegen terugkeer mondmasker­plicht: “Maar je moet je niet schamen om er eentje te dragen”

  Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) is tegen een terugkeer van de mondmaskerplicht. Dat zegt hij in de Franstalige krant ‘Le Soir’. De minister pleit wel voor een "mondmaskercultuur”, waarbij mensen zich niet moeten schamen om er eentje op te zetten. Viroloog Steven Van Gucht sloot al eerder een terugkeer uit: “Overheden verplichten niet graag, want je maakt je op dat moment absoluut niet populair als politicus.”
 1. Belgische banken investeren indirect miljarden in illegale Israëlische nederzettingen

  Belgische banken investeren indirect miljarden in illegale Israëli­sche nederzet­tin­gen

  Verschillende Europese banken, waaronder zes Belgische, investeren tientallen miljarden in bedrijven die betrokken zijn bij illegale Israëlische nederzettingen. Dat blijkt maandag uit een nieuw rapport van de internationale ‘Don’t Buy into Occupation’-coalitie (DBIO), waarvan ook mensenrechtenorganisatie 11.11.11 deel uitmaakt. BNP Paribas Fortis blijkt de slechtste leerling in de klas.