Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA).
Volledig scherm
PREMIUM
Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA). © BELGA

Weyts pakt dierenbeulen strenger aan: hogere boetes en maximale celstraf van 3 maanden naar 5 jaar

Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) verhoogt de straffen voor wie dieren mishandelt of verwaarloost. Dierenbeulen kunnen voortaan tot vijf jaar gevangenisstraf krijgen of zelfs tien jaar in het geval van recidive. “En dat is echt niet overdreven”, zegt Gaia-voorzitter Michel Vandenbosch. “De huidige straffen schrikken beulen niet af.”

135 reacties

 • Ives Ameel

  1 maand geleden
  Verstandig man
 • Kestens Deborah

  2 maanden geleden
  Heel erg bedankt minister Weyts!!! In naam van alle dieren die dit zelf niet kunnen zeggen.
 • Pieter Antonius

  2 maanden geleden
  Prachtig !!! Eindelijk een beetje meer respect voor het dierenleed. Een persoon kan iemand aanwijzen die hem leed toebracht. Een dier heeft ons nodig om het te verdedigen.
 • GRETA VANDENBUSSCHE

  2 maanden geleden
  Mooi initiatief. Eindelijk een minister die er echt werk van maakt om dierenmishandeling en verwaarlozing erg te bestraffen. Hopelijk volgen de rechters zijn advies. Bedankt minister Weyts in naam van alle dierenvrienden.
 • frans Venloo

  2 maanden geleden
  Het wordt duidelijk het zijn paniekreactie's van Weyts nu hij de NVA dieper ziet zinken Zijn altijd maar meer en meer boeten ( denk aan zijn camera's en wegcontroles ) welke niets opbrachten op gebied van veiligheid , en belastingen zijn steeds meer onpopulairde voor de kiezers