Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA).
Volledig scherm
PREMIUM
Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA). © BELGA

Weyts pakt dierenbeulen strenger aan: hogere boetes en maximale celstraf van 3 maanden naar 5 jaar

Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) verhoogt de straffen voor wie dieren mishandelt of verwaarloost. Dierenbeulen kunnen voortaan tot vijf jaar gevangenisstraf krijgen of zelfs tien jaar in het geval van recidive. “En dat is echt niet overdreven”, zegt Gaia-voorzitter Michel Vandenbosch. “De huidige straffen schrikken beulen niet af.”

135 reacties

 • Ives Ameel

  1 maand geleden
  Verstandig man
 • Kestens Deborah

  2 maanden geleden
  Heel erg bedankt minister Weyts!!! In naam van alle dieren die dit zelf niet kunnen zeggen.
 • Pieter Antonius

  2 maanden geleden
  Prachtig !!! Eindelijk een beetje meer respect voor het dierenleed. Een persoon kan iemand aanwijzen die hem leed toebracht. Een dier heeft ons nodig om het te verdedigen.
 • GRETA VANDENBUSSCHE

  2 maanden geleden
  Mooi initiatief. Eindelijk een minister die er echt werk van maakt om dierenmishandeling en verwaarlozing erg te bestraffen. Hopelijk volgen de rechters zijn advies. Bedankt minister Weyts in naam van alle dierenvrienden.
 • frans Venloo

  2 maanden geleden
  Het wordt duidelijk het zijn paniekreactie's van Weyts nu hij de NVA dieper ziet zinken Zijn altijd maar meer en meer boeten ( denk aan zijn camera's en wegcontroles ) welke niets opbrachten op gebied van veiligheid , en belastingen zijn steeds meer onpopulairde voor de kiezers
 1. Lijst met zwarte verkeerspunten blijkt alweer langer

  Lijst met zwarte verkeers­pun­ten blijkt alweer langer

  Het aantal zwarte verkeerspunten in Vlaanderen is opnieuw gestegen. Dat blijkt uit cijfers waar De Morgen vandaag over bericht. Sinds 2018 hanteert Vlaanderen een 'dynamische lijst' met zwarte punten, die jaarlijks wordt aangepast op basis van ongevallencijfers. Voor 2021 telt de lijst 302 punten. Vorig jaar waren er 287. Aan 133 daarvan werden aanpassingen doorgevoerd. Maar aangezien er 101 nieuwe punten bijkwamen, blijft de lijst dus lang.
 2. Open Vld dringt aan op juridisch kader voor tiny houses
  Belga

  Open Vld dringt aan op juridisch kader voor tiny houses

  Vlaams parlementslid Gwenny De Vroe (Open Vld) dringt er bij minister van Wonen Matthias Diependaele (N-VA) op aan om op korte termijn een juridisch kader uit te werken voor alternatieve woonvormen, zoals bijvoorbeeld tiny houses. Nu is er nog een kluwen aan regels en is het bijvoorbeeld niet mogelijk om je te domiciliëren in een tiny house. Volgens minister Diependaele is er binnen de regering afgesproken om tegen het einde van de legislatuur een globaal plan voor alle nieuwe woonvormen uit te werken.